STCC och Yokohama fortsätter samarbete

Däckföretaget Yokohama och banracingarrangören STCC skriver nytt samarbetsavtal. Sedan tidigare är det klart att Yokohama i år blir officiell däckleverantör till den fristående serien V8 Thunder Cars (före detta Camaro Cup) som ingår i STCC:s programpaket.

– Vi ser STCC som en perfekt plattform för marknadsföring av våra produkter och att öka kännedomen om vårt varumärke, säger Göran Bengtsson, VD för Yokohama i Sverige. Med tävlingar i Östersund och på Solvalla i Stockholm har STCC utvecklats som plattform vilket gör att vi får exponering mot nya målgrupper.

– Yokohama har varit en trogen partner till STCC under många år och därför känns det väldigt bra att vi har hittat nya vägar att fortsätta samarbetet, säger Bob Huzell, VD för STCC. Yokohama kan fortsätta nyttja den exponering och de möjligheter som vår plattform erbjuder samtidigt som de är officiell leverantör till V8 Thunder Cars.

I STCC:s programpaket ingår, förutom huvudklassen STCC, även Clio Cup, Formel Renault 1.6, V8 Thunder Cars och Carrera Cup Scandinavia. Årets säsong har premiär den 3-4 maj på Ring Knutstorp och avslutas den 20-21 september med finalen på Mantorp Park.

 

yokohama