Bäddat för duell i STCC-premiären

Årets upplaga av STCC innehåller flera nyheter – nytt kvalsystem hämtat från Formel 1, snabbare och fler konkurrenskraftiga bilar i startfältet än någonsin tidigare. Elva team och 15 förare ska göra upp om titeln och många tror att kampen kommer att stå mellan två stora team och förare, Volvo Polestar Racing med trefaldige STCC-mästaren Fredrik Ekblom och BMW Dealer Team med fyrfaldige mästare Richard Göransson i spetsen.

– Jag höll Göransson bakom mig hela säsongen förra året och där ska han vara i år också när det här är över, säger Ekblom. Jag har ett bra team bakom mig i Volvo Polestar Racing och vi är otroligt väl förberedda för den här fajten.

Utmanaren Richard Göransson har fler titlar och segrar i STCC än någon annan förare. Men de två senaste säsongerna har resultaten uteblivit. Över vintern har Göransson och BMW Dealer Team förberett sig minutiöst för att vinna titeln.

– Vi tror och hoppas ingenting – vi ska köra om segern i år, säger Richard Göransson, fyrfaldig STCC-mästare. Ekblom vet precis som jag hur svårt det är att vinna två år i rad. Vi har laddat ordentligt och i år är det min tur.

Fler förare vill ha ett ord med i laget, Ekbloms teamkamrater Thed Björk, Robert Dahlgren och Linus Ohlsson har alla kapacitet att vinna mästerskap. Det samma kan sägas om Göranssons teamkamrater Fredrik Larsson och Robin Rudholm – det är upplagt för en racingduell på flera plan. Två stora team, två stora förare – i helgen smäller det på Ring Knutstorp när den första av åtta tävlingshelger i STCC-kalendern avverkas.

 

Så sänder SVT från STCC – lördagen 4 maj

12.30-16.15 STCC-premiären live i SVT Play

14.00-16.00 STCC-premiären huvudsändning i SVT1

(Huvudsändningen inleds med ett sammandrag från det som har avgjorts tidigare under dagen och avslutas med cirka en timmes livesändning)

ekblomGoransson