Pontus Fredricsson redo för efterlängtad formelbilsdebut

Bara 15 år gammal står Pontus Fredricsson nu inför sin första start i formelbilsracing, när han tävlingsdebuterar i nya Formel Renault 1.6 vid helgens premiär på skånska Ring Knutstorp. Fredricsson har tillsammans med sitt team – etablerade Trackstar Racing – genomfört ett flertal tester under uppbyggnaden till säsongsupptakten, som markerar det brantaste klivet hittills i den unge stockholmarens karriär när han nu lämnar kartingsporten bakom sig. Formel Renault 1.6 körs som supportklass till SM-serien STCC inom ramarna för Skandinaviens största banracingkoncept.

– Det ska bli kul att äntligen komma igång med säsongen; det här är vad jag har längtat efter hela vintern, säger Pontus Fredricsson. Vi har en bra försäsong i ryggen och har precis avslutat de sista testerna på Mantorp Park, och teamet har verkligen hjälpt mig att komma så väl förberedd som möjligt till premiären. Ring Knutstorp är en av de banor vi har kört på under våren, så jag har åtminstone lite förkunskap att luta mig emot. Samtidigt inser jag förstås att jag är helt ny inte bara i den här serien utan i bilracing över huvud taget, så det är klart att vi måste ha en realistisk målsättning. Förhoppningsvis kan jag ta mig igenom min debut på ett bra sätt utan några problem eller misstag, och skaffa mig en bra grund att bygga vidare på!

Två race ska köras vid helgens premiär, ett på fredag och ett på lördag. Ring Knutstorp, landets kanske mest naturskönt belägna bana, utgör det första stoppet på en kalender bestående av totalt sju deltävlingar.

Pontus Fredricsson 1