Erik Johansson vill utmana om titeln

Formel Renault 1.6 är klassen som ska ge nytt liv åt en av svensk motorsports historiska paradgrenar – formelbilsracingen. Efter år utan något tydligt instegsalternativ för lovande kartingtalanger på väg in i bilsporten sjösätts nu en serie som ska forma morgondagens mästare – och Team Tidö vill självklart vara med på resan.När premiären i helgen äger rum i samband med STCC-tävlingarna på Ring Knutstorp finns Erik Johansson från Gnosjö därför med på startlinjen. Johansson, som parallellt med sin satsning hemma i Sverige också representerar Team Tidös guldsvarta färger i det nordeuropeiska Formel Renault NEC-mästerskapet, är regerande mästare i italienska Formula Monza och en av de 16 förare som ska göra upp om titeln i landets enda formelbilsserie. Formel Renault – där alla tävlar med identiskt material – är en av racingvärldens absolut mest populära instegsklasser, och bland kategorins tidigare deltagare märks F1-stjärnor som Kimi Räikkönen och Lewis Hamilton.

Inför premiären har Johansson värmt upp med säsongens två första NEC-tävlingar; båda på tysk mark. Formel Renault 1.6 utgör dock smålänningens huvudsakliga mål under 2013, då han tillsammans med Team Tidö ska fortsätta att utveckla de egenskaper som krävs för att etablera sig i den internationella toppen.

ERIK JOHANSSON: ”Det ska bli kul att komma igång! Vi har varit i topp i alla försäsongstester inför premiären och jag trivdes bra på Ring Knutstorp när vi var där för några veckor sedan, men nu gäller det att omsätta den farten i konkreta resultat. Jag har fått viktig tävlingserfarenhet under de två NEC-helger jag genomfört på Hockenheim och Nürburgring under våren, jag får ett otroligt stöd från David och hela Team Tidö, och jag vill verkligen göra ett bra jobb i år. Mitt mål är att vara med och slåss om pallplatserna och att utmana om titeln, och även om det är svårt att säga vart alla står känns det som en realistisk ambition. Nu kör vi!”

DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Vi är oerhört förväntansfulla inför Eriks första formelbilstävling på svensk mark. Hela racingsverige drömmer om att hitta nästa Ronnie Peterson; och det gör vi på Team Tidö också. Därför brinner vi väldigt mycket för den här satsningen, och att ha en långsiktigt hållbar formelbilsserie på plats inom landets gränser är en förutsättning för återväxten i svensk motorsport. Vi tror mycket på Erik, och han har varit väldigt snabb under försäsongstesterna. I måndags närvarade han tillsammans med STCC-förarna vid en presentation i Stockholm, och tanken slog mig att det är nu som resan börjar – och att han kanske också är där en dag. Nu kan vi bara hålla tummarna för en bra premiär!”

Erik Johansson 2 Erik Johansson, David von Schinkel
Pressrelease: Team Tidö