Alx Danielsson klar för V8 Thunder Cars

Alx Danielsson, tävlingsförare från Jämtland, hjälpte Memphis Racing att provköra sin ena tävlingsbil – #48 – förra veckan. Nu rekryteras han in för att komplettera det redan starka teamet i premiären av V8 Thunder Cars, en ny SM-klass i racing.Alx, till vardags försäljningschef på Navterra, tävlade vid tre tillfällen i Camaro Cup för Memphis Racing under 2012 i bil #48. Nu, med bara ett fåtal dagar kvar till premiären i svensk racing, rekryterar Memphis Racing återigen Alx för att ratta bil #48. Mästerskapet har till i år bytt namn till V8 Thunder Cars och får nu även SM-status.

– Jag ser fram emot att tävla i helgen, berättar Alx. V8 Thunder Cars är så nära NASCAR man kan komma och utgör ett perfekt kompliment för mig! Jag gillar Richard [Berggren – teamchef] och vi har en del andra järn i elden, bl a inför stundande NASCAR-aktiviteter. Jag var med och gjorde shakedown på #48 i tisdags för en vecka sedan och bilen har potential. Nu hoppas vi kunna köra hela säsongen tillsammans, det vore mycket kul. Dock har vi endast klart med de två första helgerna. Den tredje tävlingshelgen går i min hemstad Östersund i augusti och där vill jag verkligen köra men för det kommer det krävas lokalt stöd.

Richard Berggren är teamchef för Memphis Racing som i många år tävlat i Camaro Cup.

– I år tillåter man även Ford Mustang i serien vilket lett till namnbytet. Kul att klassen nu får SM-status, det är väldigt få racingklasser i Sverige som har detta.

– Vi har en väldigt stark förar-lineup i år med tre unga hungriga killar som alla har goda chanser att vinna lopp. Alx har större erfarenhet och med honom ombord känner jag mig övertygad om att vi allihopa kan jobba tillsammans för att sporra varandra.

SVT har tillsammans med STCC AB ingått ett omfattande avtal som gör att man kommer visa loppen i bl a V8 Thunder Cars LIVE i huvudkanalerna samt på svtplay.se.
Sändningarna från premiären på Ring Knutstorp börjar lördag den 4/5 kl 14.00 på SVT1.

Tidschema fredag 3/5
10.20
10.50
V 8 Test
13.55
14.15
V 8 Kval

Tidschema lördag 4/5
10.20
10.40
V 8 Heat 1
14.45
15.05
V 8 Heat 2

För mer personlig vinkling från Alx, registrera mailadress på:
http://www.alxnascar.com

Följ även Alx blogg på:
http://racingbloggen.wordpress.com

Alx Followers på Facebook:
http://www.facebook.com/Alxnascar

alxdanielssonAlx i Airport Race Östersund förra året