Engström klar för start

Engström Motorsport genomförde ett privat test med sin nya bil på Gelleråsen under tisdagen. Testet genomfördes med dispens eftersom man inte hann få bilen klar i tid för det officiella testet på Ring Knutstorp härom veckan.Tomas Engström körde ett antal varv på banan utanför Karlskoga som en förberedelse inför säsongspremiären på Knutstorp den kommande helgen.Första intrycket av den nya bilen var väldigt positivt.

– Det är en välbalanserad bil som är snäll i kurvorna, så den är både lätt att hantera och rolig att köra, berättar Tomas.

– Den goda balansen gör ju också att den är kvick ut ur kurvorna och det går att ladda på riktigt ordentligt utan att bilen börjar slingra sig, fortsätter han.

– Vi har ju av olika anledningar inte fått den uppladdning som vi hade önskat men efter dagens test känns det som att vi har kört ifatt ett helt år, skämtar Tomas.

Eftersom testet idag var ett privat test utan att något av de andra teamen var närvarande så gick det inte att få fram någon information om hur väl teamet står sig i konkurrensen.

– Vi vet ju ingenting om var vi står men jag ser verkligen fram emot att få jämföra oss mot de andra teamen.

– Det enda vi vet är att konkurrensen är stenhård, hela den svenska racingeliten är ju med i år och det är oerhört sporrande. Det kommer att bli en mycket rolig säsong med tät racing, avslutar Tomas

STCC-säsongen startar redan den kommande helgen, 3 – 4 maj, på Ring Knutstorp.

engstrom4 engstrom3 engstrom1 enstrom