Nilsson tog pole i Carrera

Ola Nilsson visade även på kvalet att han kan leverera när det gäller. Länge såg det ut som att Richard Trange skulle knipa pole i säsongens första Carrera Cup-race, men Ola hade ett vasst slutvarv att komma med och snodde därmed förstaplatsen med en dryg tiondels marginal.

– Till slut gick det, på sista varvet. Jag gjorde en del egna misstag där ute, men det tar sin tid att komma in i rytmen. Det kommer ett race imorgon också. Då får jag försöka få till helheten, säger Nilsson, helsingborgaren som känner sig riktigt hemma på Knutstorp, även om det är ett tag sedan han var i hetluften i Kågeröd.

– Fyra år sedan jag tävlade här. Då var det med en Ginetta G20.

Resultaten talar alltså för Nilsson så här långt och Olas intåg i Carrera Cup har genererat mycket uppmärksamhet.

– Det blir väl så när en svensk som har tävlat utomlands kommer hem och kör, ett bra steg för mig att ta ett läroår hemma i Sverige för att sedan tävla internationellt igen. Porschen är grymt kul att köra, men det finns inte mycket likheter med den Scirocco jag körde i Tyskland. Så sett är jag extremt nöjd. Jag hade inte kunnat förvänta mig att vara snabbast redan.

Richard Trange var inte heller missnöjd med sin andraplats, även om det kändes lite surt att förlora förstarutan precis på sluttampen.

– Jo, det är klart, men jag tycker jag fick ut max av bilen och däcken. I morgon ska jag knipa starten. Det här är min favoritbana, mycket upp och ner och man får verkligen brottas med bilen, säger Richard.

Lars-Bertil Rantzow höll sig på topp tre också på kvalet, även om han inte var lika nära Ola Nilsson som under förmiddagens test.

– Jag har varit magsjuk under veckan, men det känns bättre nu. Jag är nöjd med insatsen och tror att min position passar mig bra. Kommer jag bara runt första kurvan så får vi se sedan. 

Första race i morgon lördag går kl 9:50.

Kvalresultat, Carrera Cup Scandinavia, Knutstorp 3/5:

1 Ola Nilsson 58,773

2 Richard Trange 58,882

3 Lars-Bertil Rantzow 59,208

4 Patrik Skoog 59,558

5 Erik Jonsson 59,765

6 Mats Karlsson 59,891

7 Ole Christian Veiby 59,963

8 Anders Conradzon 1:00,063

9 Johan Löfqvist 1:00,515

10 Mats Anstrin 1:01,359

 

Nilsson
Pressrelease: Carrera Cup