Full pott för Edman

Jens Edman åker hem från Ring Knutstorp som mästerskapsledare efter två fina heatsegrar. Edman vann även det andra heatet genom att ta starten för Ted Brink. Edman drog sedan upp en ordentlig lucka och behöll ledningen in i mål.

– En fantastisk helg. Jag lärde mig läxan från första heatet när jag missade starten, säger Edman. Jag stod på innern och det var nog en fördel. Det blev en behaglig resa men mot slutet var det mycket som snurrade i huvudet och det var svårt fokusera på körningen.

Bakom Edman var det en hård kamp om andraplatsen mellan Brink och Alx Danielsson. Danielsson pressade Brink hårt under det tionde varvet. Brink snurrade efter närkontakt med Danielsson men kampen om andraplatsen fortsatte. Under några varv såg Fredrik Ros ut att hota Danielsson men kom aldrig riktigt nära för ett ordentligt omkörningsförsök. Efter målgång blev Danielsson diskvalificerad för incidenten med Brink.

– De tog in flaggen efter två varv så jag trodde att de hade ångrat sig och tagit bort bestraffningen, sedan tycker jag inte att jag borde ha hat någon bestraffning alls, säger Danielsson. Brink hade tappat greppet och jag kunde inte undvika att toucha honom.

Fredrik Ros flyttades därmed upp till andraplatsen och ny trea blev Kim Andersson, debutant i klassen.

– Jag är lite imponerad av mig själv att jag tar en tredjeplats när jag sitter i bilen för femte gången, säger Andersson som var förvånad över sin egen framfart på banan.

– Jag måste tacka alla teamet. Jag är jättenöjd med bilen, den går som den ska.

Edman är i ledning i mästerskapet på 50 poäng, före Ros på 33. Trea är norrmannen Stein Frederic Akre på 20 poäng efter en stark fjärdeplats i det andra heatet.

edmanheat2