Göransson och Larsson i kvaltopp

De båda BMW-förarna Richard Göransson och Fredrik Larsson fick en drömstart på STCC-säsongen. De tog var sin pole position och tredjeplats när kvalet avgjordes på lördagsmorgonen.–      Vi har bra startpositioner i båda heaten, det gick fantastiskt bra, säger Göransson. Jag var lite för försiktig i det första kvalet, jag var enormt taggad när jag vaknade upp i morse och ville inte överladda. I det sista kvalpasset bestämde jag mig bara för att ta pole. Jag är supernöjd.

Teamkompisen Fredrik Larsson var minst lika nöjd.

– Vi hade samma strategi, jag och Richard. Jag fick till ett perfekt varv i det första kvalet. I det andra laddade jag för fullt. Det är ett önskescenario att vara med i topp tre i båda kvalen och att få göra det för BMW.

Teamchefen Dick Jönsson-Wigroth strålade ikapp med vårsolen.

–      Två pole position i första helgen, det är svårt att börja säsongen bättre, säger han. Det var otroligt tajt men vi har haft rätt strategi över vintern. Vi har gjort de förändringar vi behövde göra för att komma tillrätta med kvalen som var vår akilleshäl förra året.

 

pole