Göransson tog övertygande seger

Richard Göransson segrade i det första av två heat i STCC-premiären på Ring Knutstorp. Göransson kom iväg bra i starten från sin tredje startruta och kunde ta ledningen redan på det första varvet då han tog sig förbi Volvo Polestar Performance Robert Dahlgren. Göransson som har två tuffa säsonger bakom sig riktade ett tack till teamet efteråt.– Ett fantastiskt resultat! Vi har jobbat hårt för att förbereda oss inför den här säsongen, säger Göransson. Vi har hittat glädjen i teamet och då kommer resultaten.

Robert Dahlgren knep inledningsvis ledningen i loppet men blev alltså omkörd av Göransson.

– Jag fick inte upp temperaturen i däcken och jag förstod att Richard skulle komma, säger Dahlgren. Jag försökte hänga på men han var någon tiondel snabbare.

Fredrik Larsson var både nöjd och missnöjd med sin tredjeplats. Ett tag var han nere på en femteplats efter att ha kubbats med Robert Dahlgren.

– Jag gjorde ett försök att ta mig om men hamnade på utsidan, säger Larsson. Det var ett pärlband med Volvo-förare som tog sig om i stället.

Larsson kämpade sig sedan upp till tredjeplatsen genom ett par tuffa omkörningar.

– Efter fighten med Volvobilarna fick jag skador på min bil och det var väldigt svårkört men jag kunde anpassa mig tillräckligt för att ta en pallplats. Den missade starten förstörde helt planeringen för racet och även om jag är nöjd med att ha räddat situationen hyfsat ville jag ju vinna från pole. Det är bara att köra om det igen i nästa race.

 

 

 

pall1