Seger för Björk men Göransson leder

Thed Björk, Volvo Polestar Racing, slog tillbaka i det andra STCC-heatet på Ring Knutstorp. Björk gjorde en fantomstart från andra ruta och tog hand om ledningen före heatsegraren i det första heatet, Richard Göransson, BMW Dealer Team. Björk höll ledningen ända in i mål men Göransson var aldrig långt borta.

– Skönt med en bra start på säsongen, säger Björk. Jag gjorde en riktig Thed Björk-start och sedan körde jag max trots att tanken var att spara på däcken. Jag måste tacka min ingenjör Janne Andersson för att han gav mig en bil som höll hela loppet igenom.

Richard Göransson lät Björk öppna upp en lucka under inledningsvarven – sedan var det dags att sätta upp farten och hämta in försprånget.

– Jag tänkte låta Thed köra slut på däcken och ta honom på slutet men när jag kom ifatt förstod jag att jag inte hade tillräckligt med fart för att han skulle låta mig komma förbi, säger Göransson.

Trea, för andra gången under dagen, blev Fredrik Larsson. Bilen ville inte riktigt fungera som tänkt och Larsson kunde inte hänga med de två i toppen.

– Jag hade problem med överstyrning och greppet var dåligt, säger Larsson. Vi borde ha gjort några ändringar i inställningarna men jag är nöjd ändå med premiären, vi körde ihop bra med poäng.

Nöjd är också Göransson som leder mästerskapet efter årets två första STCC-heat.

– En pole position, en seger och en andraplats – det kan inte bli bättre, säger Göransson.

Även Thed Björk var nöjd med sin säsongsöppning. Han ligger tvåa i tabellen.

– Det är skönt med en bra start på säsongen, säger han. Det kommer att bli oerhört tufft i år och varje position man vinner kommer att vara viktig.

Fyra i tabellen är Volvo-föraren Robert Dahlgren. En andraplats i första heatet följdes upp med en fjärdeplats i det andra. Bäste förare av de som inte kör BMW eller Volvo blev Jocke Mangs med två sjundeplatser. Prins Carl Philip gjorde en uppmärksammad STCC-debut där han hade häng på poängplats i de båda heaten. Ett misstag i vardera heatet gjorde dock att poängen uteblev – men farten fanns där vilket visades med eftertryck.

BMW och Volvo tog hem varsin seger i märkeskampen. BMW vann det första heatet och har också flest poäng i tabellen. Trea i märkesmästerskapet efter helgens tävlingar är Citroén.

_OS_3977 Göransson försökte jaga ifatt Björk men det räckte inte hela vägen.

_38A2026

Thed Björk tog starten

_OS_3543

Engström hade som förväntat en tuff debuthelg men fick ordning på bilen till slut – 13:e plats.

_OS_3886

Dacia Dealer Team hade en tuff helg. Mattias Andersson blev tia och tolva