Seger för Helling i Heat 2

Robert Helling kontrade i Heat 2 av Clio Cup på Ring Knutstorp – igår tvåa bakom Mattias Lindberg, idag segrare före samme Lindberg. Helling tog starten och släppte aldrig ledningen, men han var bitvis pressad av Lindberg.

– Kan inte bli bättre, en bra start på säsongen, säger Helling. Jag var lite oroad över framhjulsdriften innan säsongen började men det har fungerat bra. Det blev ett roligt race och det gick som planerat. Mattias låg på men jag redde ut det.

Förklaringen till framgångarna den här helgen, det blev an andraplats igår, är enkel.

– Jag har fått tillgång till fantastiska mekaniker som get mig en riktig superbil, säger Helling. Det här är deras förtjänst också

Mattias Lindberg uppvaktade Helling vid några tillfällen men fick snart se upp för regerande mästaren Andreas Wernersson som stormade fram genom fältet från en tillbakadragen startposition. Wernersson tog sig om Lindberg men varvet efter svarade Lindberg genom att ta sig om en gång för alla. Lindberg höll sin andraplats in mål.

Resultatet innebär att Helling och Lindberg går upp i delad ledning i mästerskapet.

 

 

 

clioheat2