Haglöf tror på hårda Solvalla-tag

Daniel Haglöf  och hans PWR Racing har siktet inställt på Solvalla den 7-8 juni. Solvalla-banans karaktär tror han kommer att passa bilen bättre än Ring Knutstorp som premiären kördes på. Det var på liknande banor han nådde sina bästa resultat förra året i TTA.– Vi kommer till Solvalla med en betydligt bättre grund att stå på än i premiären. Vi har potential att vara med i toppen, säger Haglöf som inte tänker lägga fingrarna emellan om det finns en lucka att utnyttja.– Finns det en möjlighet att nå ett bra resultat kommer jag att gå på det. Jag tror att det kommer att bli mer aggressivt och en del av killarna där framme, som Fredrik Ekblom och Linus Ohlsson måste göra resultat och det kanske gör att de tar lite större risker.

Premiären är avklarad och belöningen efter ett hårt slit med att försöka få till inställningarna på bilen blev två niondeplatser. Att hitta rätt inställningar på bilen är svårt – det gäller att hitta absolut rätt för att bilen ska fungera optimalt och det är inte lätt. De stora teamen kan dela data mellan sina många bilar, men Haglöf har bara sig själv att lita till.

– Vi fick inte till det, hade inte riktigt rätt setup, säger Haglöf. Vi var kanske där till 85 procent och jag valde att anpassa mig till förutsättningar istället för att ta onädiga risker. I det perspektivet var det ett bra resultat ändå och nu kan vi sikta på att utveckla teamet och hitta speeden.

Daniel Haglöf är ingen nykomling i STCC. Redan 2005 körde han en Honda Civic och slutade på en sammanlagd elfteplats, men sedan dess har har han kört andra klasser. Årets STCC-premiär var en skön upplevelse trots att resultatet hade kunnat vara bättre.

– Det kändes väldigt bra, det fanns en förväntan och spänning i luften som gjorde att fjolårets racingkrig kändes väldigt avlägset, säger Haglöf. Responsen jag fick från folk omkring mig var positiv, man tyckte det var bra med två niondeplatser och det visar ju att man uppfattar årets mästerskap som väldigt hårt.

Att årets mästerskap är hårt, det bekräftades redan i premiären. På Ring Knutstorp var det inte många hundradelar som skilde mellan succé och fiasko. Och det kommer att bli ännu tuffare på Solvalla, en bana som är ny för de allra flesta i fältet – det är en stor chans för Daniel Haglöf, men också en rejäl utmaning.

_38A1161

Haglöf gör sig redo– det räckte till två niondeplatser.

_38A1504

Daniel Haglöf jagad av prins Carl Philip i det första heatet.

rk2013_38A1432

Här får Haglöf ett nytt fan!