Svenska Formel Renault-förare till Holland

I helgen är det premiär för NEC Formel Renault 1.6. Tävlingen körs på holländska Zandvoort-banan och fem svenskar kommer att vara på plats. Lukas Sundahl, 16 år från Växjö, är en av dem. För en dryg vecka sedan gjorde han sin formelbilsdebut på Ring Knutstorp i samband med STCC-tävlingarna där. Som bäst blev det en sjätteplats i det andra heatet.

– Omställning från Radical till Formelracing har varit svårare än vad jag trott men det känns bättre för varje gång jag är på banan så därför är det kanon att få denna chansen till mer körning, säger Lukas. Formel Renault känns som en kanonklass kommer att bli många jämna och bra race under säsongen och sedan att man kan ta bilen och åka utomlands är ju extra bra.

Förutom Lukas kommer det fler förare från det svenska Formel Renault 16-mästerskapet till start i Holland. Paul Blomkqvist, Otto Tjäder, Pontus Fredricsson och Kimmy Larsson.

_38A1672