Rump övertygade på Zandvoort

Det blev en spektakulär första omgång av Formel Renault 1.6 NEC Junior-serien med många omkörningar på Zaandvort-banan i Holland. Sex förare från det svenska mästerskapet var på plats, serieledande Martin Rump, Lukas Sundahl, Paul Blomqvist, Pontus Fredricsson, Kimmy Larsson och Otto Tjäder.

Martin Rump, som ju vann de båda premiärheaten i den svenska serien, tog hand om pole position inför måndagens båda heat. Lukas Sundahl gjorde en stark insats genom att kvala in som femma, bakom tre holländare, på en bana han aldrig har kört tidigare.

Det första heatet avgjordes på torr bana men i duggregn. Rump tog starten och ledde genom den första kurvan. Efter en omstart fortsatte Rump i ledning och såg ut att gå mot en säker seger, men ett misstag i första kurvan gjorde att han fick släppa segern till Roy Geerts. Loppet avgjordes efter en rödflagg, visserligen låg Rump då i ledning men eftersom slutställningen avgörs av ställningen på det varv som föregick rödflaggen avgick Geerts med segern. Paul Blomqvist fick ta klivet upp pallen efter en tredjeplats. Lukas Sundahl slutade sexa. Pontus Fredricsson, Kimmy Larsson och Otto Tjäder blev åtta, nia och elva.

Det andra heatet avgjordes på en regnblöt bana. Trots de svåra förhållandena höll sig alla på banan. Rump dominerade och vann en säker seger före Tommy van Erp. Återigen lyckades Paul Blomqvist bäst av ”svenskarna” (Paul kommer ju från Nya Zeeland) och bärgade en tredjeplats till. Sundahl, Fredricsson, Larsson och Tjäder tog hand om platserna åtta till elva.

_T8Q4401Det blev en andraplats och en seger för Martin Rump.

CY7H6542

Paul Blomqvist kämpade sig fram till två tredjeplatser.

BX5C1894

Pontus Fredricsson fick med sig en åttondeplats från Holland.

BX5C1825

Snabbe Kimmy Larsson kom inte riktigt överens med det svårkörda underlaget.

K