Daniel Roos klar för V8 Thunder Cars

Racingtalangen Daniel Roos från Sundsvall är klar för start i säsongens resterande deltävlingar för V8 Thunder Cars, en av supportklasserna till standardbilsserien STCC. 24-årige Roos kommer att ratta en 440 hästkrafter stark Chevrolet Camaro i samma team som sin äldre bror Fredrik, som för närvarande ligger på andra plats i mästerskapstabellen efter att ha tagit sig upp på pallen i båda helgens race vid premiären på Ring Knutstorp i början av maj.

Daniel Roos ansluter till V8 Thunder Cars med en rad såväl internationella som inhemska meriter på sitt CV, där grundstenen utgjorts av en flerårig och framgångsrik formelbilskarriär. Roos gjorde en uppmärksammad entré på racingarenan när han 2005 vann både det svenska och nordeuropeiska Formel Ford-mästerskapet under sin allra första bilracingsäsong, och körde 2010 hem samma titeldubbel i den snabbare Formel Renault-klassen.
Roos är en av bara fyra förare som erhållit den prestigefyllda utmärkelsen Rydell Special Award – som årligen delas ut av racingstjärnan Rickard Rydell till landets mest lovande junior – två gånger. Under de senaste två åren har Roos tävlat i internationell GT- och sportvagnsracing, med bland annat ett flertal klassegrar i Blancpain Endurance Series och Radical European Masters.

– Jag ser verkligen fram emot att få tävla i V8 Thunder Cars under resten av säsongen, och jag ska definitivt försöka ge både brorsan och de andra killarna i fältet en riktig match, säger Daniel Roos. Det kommer naturligtvis inte att bli lätt – jag har inte kört någon racerbil över huvudtaget på åtta månader – men jag kan de svenska banorna och har testat Camaron vid ett par tidigare tillfällen. Jag vill vara med och slåss i toppen direkt, och eventuellt kan jag kanske hjälpa Fredrik lite grann i kampen om titeln. Det är full gas som gäller från det första varvet – och jag kommer inte att spara på något!

Roos första start i V8 Thunder Cars – Sveriges deltagarmässigt största racingmästerskap – sker i samband med klassiska Västkustloppet i Falkenberg den 12-13 juli.


Daniel Roos 1