Johan von Berens kör Carrera på Solvalla

Det första i raden av nytillskott i Carrera Cup på Solvalla nästa helg blir hemmaföraren Johan von Berens. I Carrera Cup utgör Johan ett nytt namn – men för Porsche-älskare är stockholmaren ett känt ansikte genom sitt engagemang och tävlande i Porsche Sports Cup. Vi slog en signal till Johan och tog tempen inför Carrera Cup-debuten på hemmaplan…

Vad fick dig att ta steget över till Carrera Cup?

– Man måste ju pröva sina vingar! Man kan säga att det är en dröm som äntligen går i uppfyllelse, att kunna köra på Solvalla inför hemmapubliken. Närheten för familj och vänner att komma och titta avgjorde saken, det blir ett inhopp för att det är kul och för att känna atmosfären!

Nöjeskörning i all ära, men du är ju ändå tävlingsförare… Vad blir dina sportsliga mål för helgen?

– Faktiskt ingenting. Bilen jag kör är ny och Carrera Cup är nytt för mig så jag har egentligen inga höga ambitioner alls utan tänker snarare ha kul och ta mig runt banan. Men man vet aldrig, hornen kan definitivt växa ut när det är dags för start…

När fler Carrera Cup-race kommer på tal svävar Johan lite på målet, så som racerförare brukar göra när man talar om något som de är rejält sugna på men inte kan lova något om. Huruvida det blir en fortsättning i Carrera Cup återstår alltså att se, men Johan gör iallafall mycket klart att det inte är något fel på peppen inför Solvalla innan han avrundar med en riktigt träffsäker fråga:

– Det ska bli fantastiskt kul att få köra, träffa de andra förarna och bara insupa hela stämningen och atmosfären på Solvalla. Vad kan egentligen vara bättre en helg i juni? 

 

Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia