Jan Brunstedt kör Carrera på Solvalla

Igår kunde vi presentera Johan von Berens som ny förare i Carrera Cup på Solvalla, idag är det Jan Brunstedt som offentliggör sitt deltagande i cupen. Brunstedt är något av en veteran i Carrera Cup men har varit borta ett tag för att tävla i långlopp ute i Europa. Nu är Carrera Cup-suget dock tillbaka, avslöjar Janne, som kanske kan kvala in som en av cupens fartgladaste förare…Du har ju varit borta ett tag från Carrera Cup Scandinavia, men nu är du tillbaka… Hur känns det?

– Jo det känns mycket bra. Jag körde ju Carrera Cup i många år och det var fantastiskt trevligt, men sedan blev jag sugen på att köra lite långlopp och komma ut på den internationella arenan. Då köpte jag en Audi R8 LMS och körde först VLN och sedan en annan långloppsserie. Hela tiden har jag dock haft Porschen kvar, så när Solvalla och Östersund dök upp i kalendern blev jag sugen på att testa de banorna… Jag har aldrig kört där och det verkar vara en rolig grej, så därför hoppade jag på igen!

En bana som Solvalla blir ju lite annorlunda än de flesta andra till sin karaktär. Hur tror du att den kommer att passa dig?

– Jag är ju egentligen en riktig fartpojke, som älskar att åka väldigt, väldigt fort! Så egentligen passar den mig kanske inte så jättebra… Mina favoriter är ju Monza och andra banor där det går riktigt snabbt. Men senaste gången jag körde på Knutstorp, som ju också är riktigt knixig, så vann jag – så det kan gå det också… Man vet aldrig!

Får vi se dig under resten av Carrera Cup-säsongen också?

Som planen ser ut just nu är det Solvalla och Östersund som lockar, men man vet aldrig vad som händer framöver..!

Carrera Cup World Cup Nurbürgring
Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia