Duell på Solvalla

_OS_3986Det blev som experterna hade förutspått – STCC-premiären på Ring Knutstorp blev en batalj mellan Sveriges två just nu vassaste team, Volvo Polestar Racing och BMW Dealer Team. Richard Göransson motsvarade förväntningarna och tog sin BMW till en seger och en andraplats men för Volvo var det kanske inte en överraskning, men väl något oväntat, att det var Thed Björk och inte Fredrik Ekblom som bjöd på det hårdaste motståndet. Nu stiger temperaturen inför STCC SEMCON RACE på Solvalla.

Björk följde upp en fjärdeplats i det första heatet med en seger i det andra. I tabellen är det Göransson som toppar före Björk och trea är den andre BMW-föraren Fredrik Larsson, som med sina två tredjeplatser, visade att han tänker utmana om titeln i år. Nu är det Solvalla som gäller men den här gången får Volvo- och BMW-förarna se upp för en stockholmare som har lovat att röra om i toppen –  Jocke Mangs räknar med att kunna utmana på sin hemmabana. Han körde här förra året, men då i en Camaro Cup-bil. Teamet, Brovallen Design, vet vad som behöver fixas till med inställningarna efter premiären och Mangs har ingredienserna för att kunna utgöra ett hot den här helgen. En annan förare som räknar med att kunna sticka upp är Daniel Haglöf, PWR Racing. Det var i Göteborg och på Tierp han gjorde sina bästa resultat förra året och Solvalla-banan är av en liknande karaktär.

Räkna också med en revanschsugen Fredrik Ekblom, Volvo Polestar Racing – två sjätteplatser var inte den inledning på säsongen han hade önskat – nu är det bara pallplatser och segrar som gäller. Se också upp för Robert Dahlgren och Linus Ohlsson i Volvo Polestar Performance, de var bra med på Ring Knutstorp och kan mycket väl slå till i helgen. Där har ni förhandsfavoriterna till helgens racingfest, men det finns fler förare att hålla ögonen på – Robin Rudholm, WCR/Xlander Racing, Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, Tomas Engström med sin Honda, Alexander Graff, DHL/PTR, Roar Lindland, Team Tidö och Niclas Olsson är alla grymt sugna på att höja resultatnivån efter premiären.