Pantzar kör Carrera

Kenneth Pantzar är ganska ny i Porsche-racingen, men har redan visat prov på sin talang i GT3 Cup Challenge. Att han gillar snabba ryck är det knappast några tvivel om då han köpte sin nya bil så sent som i förra veckan och nu bestämt sig för att tävlingsdebutera med den i helgens Carrera Cup Scandinavia-race på Solvalla.

Du köpte alltså bilen i förra veckan och nu är du anmäld till en av årets stora racinghändelser på Solvalla. Vad är dina förväntningar?

– De är höga! Det ska bli riktigt, riktigt spännande att få köra med “de stora grabbarna”. Jag var ju med Philip Forsman en del förra året och sa då att det vore kul att ställa upp, och nu blir det alltså så vilket är riktigt, riktigt roligt. Jag kommer faktiskt precis från Karlskoga där vi testat lite och det kunde inte ha blivit bättre med bilen, vädret och planeringen. Jag är skitnöjd rent ut sagt! I racet kommer jag väl främst att försöka köra vackert däremot, jag har ju bara haft bilen i en veckas tid ungefär och räknade väl inte med att Carrera Cup-debuten skulle komma så snart..!

Du nämnde vädret… För helgen ser prognosen mestadels positiv ut, men eventuellt kan det komma någon regnskur på lördagseftermiddagen. En knixig bana och regn, hur tror du att det påverkar dig?

– Jag älskar små, knixiga banor – det är nog min specialitet kan man säga! Gällande regn så är faktiskt även det inte enbart negativt, blir det blött underlag så tror jag definitivt att jag kan vara med. Under testdagarna i Karlskoga när vi från GT3 Cup Challenge körde med Carrera Cup-förarna så hade jag faktiskt flera bakom mig på blött… Men självklart vill vi helst att det ska vara varmt, soligt och fint så publiken trivs!

Nu när du försett dig med ny bil och allt, kommer du få mersmak och köra mer i Carrera Cup under säsongen?

– Det kan nog tänkas… Det får inte krocka med GT3 Cup Challenge-tävlingarna, men om jag hittar något bra race, exempelvis Karlskoga, som inte krockar är jag absolut sugen på att ställa upp. Jag får väl utvärdera efter helgen…

Carrera in the Dark
Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia