WestCoast Racing intar huvudstaden

Säsongens andra STCC-deltävling står för dörren och platsen är Solvalla i Stockholm. WestCoast Racing hade en lyckad premiär i Knutstorp med två pole position, en raceseger och ytterligare tre pallplatser. Nu väntar Solvalla där en temporär arenabana har gjorts i ordning. Richard Göransson leder mästerskapet efter en seger och andraplats på Knutstorp och ser fram emot utmaningen på den trånga och korta banan i Stockholm. Han fick en första smak av banan i tisdags när han var på plats och skjutsade journalister i en BMW M5.
– Jag har väntat länge på att vi ska få chansen att tävla i Stockholm och det kommer att bli en speciell händelse, säger Richard. Banan är intressant, det finns ett par ställen där det är lätt att göra misstag och det kan bli en del rafflande fighter. Självklart kommer kvalet att bli otroligt viktigt här och det känns tryggt att veta att vi som team tog pole till båda racen i premiären. Det är speciellt att vinna på en arenabana som den här men poängmässigt är den lika viktig som alla andra helger. Det är ingen hemlighet att vi siktar högt i år och efter premiären känns det tydligt att vi är på som team.

För Fredrik Larsson blev det två tredjeplatser i premiären och en pole position. Han ligger trea totalt efter första helgen och att åka till en travbana för att köra racerbil ser han inte som några konstigheter.
– Jag är ju bonnpojk som är van att vara i stallet på lördagarna så det kommer att känna som vanligt, ler han. Jag tror det blir en spännande helg, banan ser väldigt tight ut och det känns som det är mycket start och stopp i körningen jämfört med banan i Göteborg. Kvalet kommer självklart att bli viktigt och man kommer nog bara ha ett eller två varv på sig att sätta tiden så det kan bli rafflande. Jag ska kolla in banan på torsdag och sen gäller det att vi snabbt hittar rätt med inställningen av bilarna. Den som gissar bäst i det arbetet kommer att ha en bra helg. Vinna är det enda målet jag har men det är ett oskrivet blad inför helgen och det kommer att bli kul.

Robin Rudholms säsong blev klar i sista stund mitt under försäsongstesterna och han kom nästan med andan i halsen till säsongsstarten. Två sjundeplatser gör att han ligger sjua totalt i mästerskapet och han ser fram emot att vara tillbaka i racingbilen i helgen och bygga vidare på farten från premiären som inte gav den poängutdelning han hade hoppats på.
– Det här har varit ett långt uppehåll och jag ville köra igen direkt efter Knutstorp och fortsätta det samarbetet mellan Xlander och WestCoast Racing vi inledde där, säger Robin. Nu är vi äntligen igång igen men det är helt nya förutsättningar på Solvalla och svårt att veta vad man har att förvänta sig. Det är ingen traditionell racerbana men det kommer bli en kul utmaning. Det gäller att snabbt få en känsla för banan och vad som krävs av bilen och där känner jag mig väldigt lugn. Vi är tre starka förare i teamet som kan arbeta tillsammans med teamet så jag är inte orolig. Jag räknar med ett mycket tight kval som kommer att bli ganska avgörande, det gäller att hålla huvudet kallt men efter Knutstorp känner jag att vi är bra rustade för det här.

WCR
Pressrelease: WestCoast Racing