Volvo Polestar redo för slaget

Volvo Polestar Racing tävlar i Stockholm för första gången någonsin i helgen när årets andra STCC-tävling avgörs på Solvalla. 20 000 kvadratmeter asfalt har lags på travbanan som har förvandlats till en 1250 meter lång racingbana som står redo för Sveriges 15 snabbaste racingförare.Thed Björk är bäst placerade Volvo-förare på andra plats i förarmästerskapet efter en seger i premiären och 32-åringen fick en första smak av banan under ett pressevent på Solvalla tidigare i veckan.

– Solvalla är oerhört tekniskt aggressiv, du måste vara beredd att jobba hårt med bilen på banan. Arenabanor passar min körstil väldigt bra och därför har jag höga målsättningar inför helgen, säger Björk.

Robert Dahlgren håller fjärdeplatsen i mästerskapet inför Solvalla och siktar på att förbättra andraplatsen i premiärens första heat till en seger i helgen.

– Självklart har jag seger som mål. Men det kommer att bli väldigt tufft, vi har en provisorisk bana framför oss som ingen tidigare har tävlat på med de här bilarna. Jag tror vi kommer få se en hel del överraskningar i resultatlistan, men jag känner mig laddad och ser verkligen fram emot helgen, säger Dahlgren.

Linus Ohlsson, startfältets yngsta förare, säkrade två femteplatser i premiären efter, enligt honom själv, ett misstag under kvalet.

– Revanch är ordet för min del. Jag hade farten i premiären, satte tävlingens näst snabbaste tid, men vi fick inte till timingen i kvalet och det är avgörande. Banor som Solvalla passar mig väldigt bra, nu gäller det att vi får till kvalet och då finns alla förutsättningar där för en riktigt stark helg för mig, säger Ohlsson.

Regerande TTA-mästare och trefaldiga STCC-mästaren Fredrik Ekblom hade en tuff start på säsongen med två sjätteplatser.

– Precis som Linus så fick vi inte till det på kvalet, men hade bra tempo i tävlingen och mer analys än så behövs inte. Till Solvalla gäller det att snabbt hitta de där små sakerna som gör att man kan hitta någon hundradel så att man kan kvala bra. Banan ser fantastiskt häftig ut och jag har pratat med andra förare som tävlat där tidigare som förberedelse. Nu är det bara att fokusera på helgens kommande utmaning och ge järnet, säger Ekblom.

Prins Carl Philip kommer att stå över helgens tävling på Solvalla på grund av Prinsessan Madeleines bröllop.

STCC-helgen på Solvalla avgörs genom en tävling på 40 minuter. Hälften av årets tävlingshelger körs enligt det längre formatet medan andra hälften av tävlingarna körs med två heat på 20 minuter per helg. Samtliga tävlingsheat ger samma poäng.

_OS_0902