Engström redo för race

När STCC SEMCON RACE går av stapeln på Solvalla till helgen är det återigen bäddat för en racingfest i huvudstaden för hela familjen.

Förra årets tävlingar på den välkända travbanan blev en publiksuccé med över 20 000 personer på plats, massor med spännande racing och inte minst inspirerad körning av Tomas Engström som bjöd på stor underhållning med många omkörningar i de båda heaten.

Till årets upplaga har man ändrat på upplägget en aning så nu är det bara ett heat som ska köras men det är istället på hela 39 varv. Dessutom har man ändrat kvalet så att det körs efter samma modell som man använder i bland annat Formel 1 och tyska DTM.

Efter ett fem veckor långt tävlingsuppehåll – där man bl. a. har jobbat hårt med att komma tillrätta med de problemen som man hade i säsongspremiären på Ring Knutstorp – är Engström Motorsport och Tomas Engström redo för race.

– Det ska bli skönt att komma tillbaka till Solvalla säger Tomas. Det har varit ett långt uppehåll och jag ser verkligen fram emot att få tävla igen och jag har ju trevliga minnen härifrån från förra årets race. Efter premiären på Knutstorp har vi jobbat mycket med chassiet och försökt komma tillrätta med inställningarna berättar han. Eftersom vi inte kunde vara med på de tre officiella testdagarna i april och missade stora delar av träningspassen i säsongspremiären så har vi mycket att jobba ikapp.

– Egentligen står vi ungefär där de andra teamen stod när de rullade ut på det första testpasset under premiärhelgen, men tack vare allt hårt arbete under tävlingsuppehållet känner vi att vi är väl förberedda inför Solvalla och STCC SEMCON RACE avslutar Tomas.

rk2013_OS_2953
 

Pressrelease: Engström Motorsport