Team Tidö till Solvalla

STCC SEMCON RACE på Solvalla, där Nordens största travbana för en helg förvandlas till hemvist för den svenska motorsporteliten, har efter bara ett år etablerat sig som en av kalenderns absoluta höjdpunkter. Med 22 000 åskådare i publiken blev förra säsongens premiärupplaga en stor succé – och när mästerskapet i helgen återvänder till Stockholm är STCC-debuterande Team Tidö en del av den hett efterlängtade folkfesten.20 000 kvadratmeter asfalt, 5000 kubikmeter grus, 3000 meter betongbarriärer och 1250 meter racerbana – STCC SEMCON RACE är en dröm för sifferfantasten. Lägg till 420 hästkrafter i Team Tidös SAAB 9-3, och det blir också till en stor utmaning för Roar Lindland – som ställs inför uppgiften att ta sig an den knixiga Solvalla-banan redan under sin andra STCC-tävling i karriären. Lindland har dock förberett sig för de trånga hårnålarna på bästa tänkbara sätt, genom att ställa upp i det prestigefyllda Porsche Mobil 1 Supercup-loppet på gatorna i Monte Carlo i samband med förra månadens F1-Grand Prix i Monaco.

Tävlingshelgen på Solvalla inleds med två gånger 30 minuters fri träning på fredag, följt av kvalificering och race på lördag.

ROAR LINDLAND: ”Det ska bli oerhört roligt att komma till Solvalla den här helgen; STCC SEMCON RACE är en tävling jag har sett fram emot under lång tid. Jag gillar verkligen den här typen av korta och tekniska banor, och tack vare Supercup-loppet i Monaco har jag fått en hel del relevant erfarenhet när det gäller att våga attackera mellan murarna. SAAB:en bör kunna passa bra runt Solvalla, men det är första gången både jag och teamet är här och vi står naturligtvis fortfarande inför en väldigt brant inlärningskurva. För mig som nykomling hade det kanske varit bättre om Solvalla låg lite senare på kalendern – det hade givit mig mer tid att anpassa mig till bilen på mer normala banor – men jag är definitivt redo att anta utmaningen och att försöka ta mina första poäng för säsongen.”

DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Jag hade den stora äran att bli inbjuden till STCC-tävlingen på Solvalla förra året, och det är ingen överdrift att påstå att det var ett mycket väl genomfört arrangemang. Därför är vi väldigt glada över att nu själva få vara med och tävla i vad som definitivt är ett av säsongens häftigaste race. Roar har aldrig varit på banan tidigare och vi vet att vi står inför en tuff uppgift, men med hans Monaco-äventyr i ryggen är jag säker på att han kommer göra ett bra jobb. Sommaren börjar precis att ta ett fast grepp om Sverige, vi har massor av aktiviteter inplanerade under helgen, och stämningen kommer att vara på topp; vi kan inte vara annat än exalterade inför STCC SEMCON RACE.”

RK2013_JK_8567
Pressrelease: Team Tidö