Asfalten ställde till det för publiken

Asfaltproblem ställde till det för STCC-publiken

STCC-tävlingarna på Solvalla fick avbrytas vid 16-tiden under fredagen då asfalten släppte i inbromsningen på banans snabbaste parti. Skadan var så pass omfattande att STCC-organisationen valde ställa in de återstående träningspassen.

– Vi beklagar verkligen att behöva  ge publiken ett så tråkigt besked, äger Bob Huzell, VD för STCC.  Men för deltagarnas säkerhet och för att säkerställa lördagens tävlingar fattade vi beslutet att göra en mer omfattande reparation av banan och tvingades därför ställa in all körning på banan.

– Vi kommer att försöka genomföra det som återstår av fredagens program under lördagen och den publik som har köpt biljett till fredagen har möjlighet att byta in den mot en lördagsbiljett.

Enligt Patrik Karlsson, arbetschef för PEAB Asfalt beror problemet på en kombination av olika faktorer.

– Det är värmen och nylagd asfalt i kombination med underlaget som har gjort att belastningen har blivit för stor. Vi kommer nu att bygga på de mest utsatta ställena på banan med ytterligare ett lager asfalt. Vi har gjort omfattande beräkningar av de belastningar som banan utsätts för men asfalt är ett levande material och i det här fallet måste ta ett omtag.

_38A4881