Björk snabbast inför kvalet

 

Mästerskapstvåan, Thed Björk, Polestar Racing, skickade en skarp varning till sina konkurrenter inför lördagens STCC-kval. Han var snabbast av alla på fredagens test. Richard Göransson, BMW Dealer Team, som leder mästerskapet slutade på en sjätteplats.

BMW-förarna Fredrik Larsson och Robin Rudholm var tvåa och trea. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, hade en bekymmersam premiär på Ring Knutstorp med två sjätteplatser – nu ser Ekblom ut att ha hittat bättre fart. Fjärde bästa tid och näst bäst av Volvo-förarna.

Som förväntat var det alltså Volvo och BMW:s förare som toppade tiderna. Snabbast av övriga förare var Daniel Haglöf, PWR Racing, med en sjunde tid. Norrmannen Roar Lindland, Team Tidö, var länge med uppe i toppen och visade framsteg sedan premiären på Ring Knutstorp, men sjönk sedan tillbaka till en åttondeplats.

Prins Carl Philip, som inte kommer att delta i lördagens tävlingar, passade på att inleda helgens bröllopsfirande med att avverka 25 varv. En tolfteplats blev det.

Jocke Mangs, som räknades som en av utmanarna på hemmabanan, hade en riktigt dålig inledning på helgen. Bilen lade oförklarligt av redan efter ett varv och Mangs fick stå och se på medan konkurrenterna avverkade varv efter varv.

STCC Solvalla

mangs

engstrom

STCC Solvalla