Bitterljuv känsla för Göransson

Richard Göransson kunde trots ett drive-through straff och en snurrning ändå bärga en femteplats på Solvalla med en bästa varvtid nästan en halv sekund snabbare än näst bästa tid. Richard Göransson var både nöjd och missnöjd.

– Vi sa efter kvalet att vi skulle vara nöjda med en femteplats, berättar han. Men det är en bitterljuv känsla, vi kunde aldrig visa vår pace i kvalet och det blev ett annorlunda race än vi tänkt oss men vi var klart snabbast och i racet kunde vi visa vilken fart vi hade i bilen idag.

Drive-through straffet kom för en tjuvstart och Richard hade en stökig inledning på racet.

– För att inte rulla innan start var jag tvungen att ha foten på bromsen och när jag försökte hålla varvtalet uppe släppte jag tillräckligt på bromsen för att bilen skulle rulla innan start. Jag fick stopp och stod still när starten gick men reglerna säger att det ändå är en tjuvstart. Det känns hårt men det var fler med samma problem men vi fick bestraffningen. Sen tvingades jag försöka ta mig förbi på yttern när det blev väldigt trångt framför mig i omstarten och där var det noll grepp och jag fick en touch bakifrån och snurrade. Motorsporten är full av en massa om. Vi kunde trots en stökig dag rädda bra poäng i mästerskapet och det är viktigt sådana här dagar.

Fredrik Larsson låg länge tvåa i loppet och utmanade om segern när han svartflaggades efter att ha ignorerat ett drive-through straff för att ha kört på Linus Ohlsson. En bestraffning Fredrik själv inte kände till och han var besviken efter racet.

– Jag fick aldrig reda på att jag hade något drive-through straff och sen blev jag plötsligt svartflaggad, säger Fredrik. Det känns så klart inte kul och hade jag vetat om att jag hade bestraffningen hade jag tagit den och ändå räddat många poäng. Det känns tråkigt för det var en väldigt liten touch på Linus, det var trångt och han svängde in och tyvärr touchade jag honom precis när han styrde in och han snurrade. Jag ville absolut inte vända honom. Nu blev det som det blev, mycket tråkigt för vi var snabba nog för seger idag.

Robin Rudholm tvingades också bryta racet. Han blev påkörd av Robert Dahlgren i den näst sista kurvan så ordentligt att bilen var för skadad för att kunna köras vidare.

– Det blev väldigt tight i starten men jag lyckades ta mig igenom som fyra. Sen fick jag en ordentlig smäll av Dahlgren när han dök alldeles för sent och klippte min framvagn och så var det slutkört. Hur han kunde undvika bestraffning för det är lite svårbegripligt. Det är väldigt väldigt surt för bilen kändes bra och vi hade varit starka idag.

Dick Jönsson Wigroth kunde bara konstatera att det här inte var WestCoast Racings dag i huvudstaden.

– Det finns bra dagar och det finns dåliga dagar och det här var en dålig dag, konstaterar han. Richards uppkörning var väldigt bra men med två bilar som bröt och en femteplats som bästa placering kan vi inte vara nöjda som team. Larssons bestraffning och svartflagg var ett missförstånd. Våra skärmar i depån hade ingen information om att Larsson fått en bestraffning och när vi väl fick det beskedet fick vi inte veta varför och två varv senare blev vi svartflaggade. Det verkar som vi fått informationen senare än andra men det är som det är och i slutändan får vi ta på oss det. Hade vi känt till bestraffningen hade vi självklart tagit in honom direkt och räddat värdefulla poäng. Nu blev det noll poäng istället. Robin har sett stark ut hela helgen och att han blev så rejält påkörd att han tvingades bryta är väldigt tråkigt. Vi tar nya tag till Göteborg.

STCC Solvalla