Larsson startar tvåa

Det blev inte oväntat en kvalrysare på den tighta Solvallabanan. Fredrik Larsson slogs om pole och han var bara två hundradelar från pole position.

– Det är surt när det var så jämnt och jag trodde faktiskt att tiden räckte till pole, sa Larsson. Tyvärr fick jag problem med uppväxlingarna på mitt näst sista kvalvarv i Q3 så jag hade bara ett varv på mig. Det är ändå bra med första startled, nu gäller det att göra en bra start och sen får vi se. Det kommer att bli ett tufft race och förutsättningarna på banan kommer nog ändras under loppet.

Näst bästa WestCoast Racing-förare var Robin Rudholm som sett stark ut under hela helgen. Han har varit i topp 3 på samtliga pass och gick vidare till Q3 men efter en set-up ändring inför kvalet hade han det svårkört.

– Jag är lite besviken med kvalet eftersom vi har så bra med hela helgen, sa Rudholm. Vi chansade lite inför kvalet och jag fick brottas mycket med bilen efter det. Bra ändå att gå vidare till Q3 och kunna rädda en femteplats.Richard Göranssons kval tog slut redan i Q2 när ett stag i höger framvagnsupphängning brast och han blev stående på banan. Det innebär att Göransson startar 10:a i eftermiddagens 39 varv långa race.

Resultat, kval Solvalla topp 5:
1: Thed Björk, Volvo 46,236
2: Fredrik Larsson, BMW + 0,030
3: Linus Ohlsson, Volvo + 0,429
4: Robert Dahlgren, Volvo + 0,443

STCC Solvalla
Pressrelease: WestCoast Racing