Pole position för Thed Björk

Thed Björk, Polestar Racing, fick en smakstart på sin STCC-helg på Solvalla – pole position inför helgens enda heat – en lång utmaning väntar mästerskapstvåan i den heta junisolen.Tvåa blev Fredrik Larsson, BMW Dealer Team, som visar att formen från premiören håller i sig. En andraplats i kvalet och förutsättningar att avancera från tredjeplatsen i mästerskapet. Teamkompisen i BMW Dealer Team, Richard Göransson, hade otur. Något gick sönder i bilen under det andra kvalpasset och han startar först på en tiondeplats. Trea i kvalet blev unge Linus Ohlsson, Volvo Polestar Performance.

Hemmafavoriten Jocke Mangs, Brovallen Design, kvalade in på en sjunde plats, ett fall framåt med tanke på gårdagens test då han bara kom ett varv innan bilen lade av.

STCC Solvalla