Wernersson från start till mål

Andreas Wernersson vann första Clio Cup-racet på Solvalla från pole position.Närmast efter sig i mål hade han dansken Frederik Mortensen och Henrik Skoog.

– Jag fick en lucka i inledningen av racet, men försökte sedan ta det så försiktigt som möjligt för att spara på bilen. Jag hade emellertid koll på mina konkurrenters varvtider och lyckades få till ett varv som räckte för pole position även i dagens andra heat, sa en nöjd Wernersson.

Wernersson, som är regerande mästare i Clio Cup JTCC, blev påkörd och tvingades bryta det första loppet i premiären på Ring Knutstorp. Samma öde drabbade Frederik Mortensen

– Därför var det här en skön revansch. Jag och hela teamet behövde den här framgången, log dansken, som avancerade till tredje plats efter en omkörning av Henric Skoog, och som fick andraplatsen till skänks när mästerskapsledande Mattias Lindberg tappade bromsarna och körde av efter den bortre rakan på Solvalla.

– Jag har aldrig kört på den här typen av bana tidigare. Innan jag åkte hit tog jag emellertid kontakt med Michel Nykjaer, som körde STCC här på Solvalla förra året, och fick en del värdefulla tips, berättar Mortensen.

Henric Skoog överraskade med tredje och fjärde plats redan i premiären. På Solvalla slog 17-åringen från Eskilstuna till med ytterligare en pallplats.

– Klart jag är lite störd över att Mortensen lyckades passera mig mot slutet, men jag är definitivt inte besviken över tredjeplatsen. Min första säsong i Clio Cup JTCC har börjar bättre än vad jag hade vågat hoppas på, säger 2012 års Renault Junior Cup-mästare i SSK.

Bakom topptrion svarade Axel Hellsten för en stark insats genom att köra upp sig från åttonde till fjärde plats. Femma blev Robert Helling och sexa startfältets enda tjej, Linda Johansson.

Kalle Dejemyr, som var fyra i kvalet, missade starten och fick efter en svag avslutning på racet nöja sig med åttonde plats bakom Peter Larsson.

Simon Englund hade, i likhet med Dejemyr, bekymmer med sin bil och slutade på nionde plats. Fältet avrundades av Jan-Erik Berggren, motorjournalist på tidningen Expressen.

 

Resultat.

Clio Cup JTCC, Solvalla, 8 juni.

 

Race 1:

1) Andreas Wernersson, Lidköping KK, 20 varv

2) Frederik Mortensen, Danmark, + 3,970

3) Henric Skoog, Karlskoga MF, + 12,543

4) Axel Hellsten, GKRC Team 13, + 21,270

5) Robert Helling, KAK, + 27,612

6) Linda Johansson, Rasbo MK, + 37,204

7) Peter Larsson, Karlskoga MF, + 38,128

8) Kalle Dejemyr, KAK, + 39,884

9) Simon Englund, Bollnäs MK, + 40,770

10) Jan-Erik Berggren, Karlskoga MF, – 1 varv

Mattias Lindberg, Hässleholms MK, bröt

Mattias Jalkanen, KAK, startade ej

wernersson