PEAB fixade asfalten – publiken fick sin fartfest

Farhågorna inför lördagens STCC-tävlingar på Solvalla var stora efter fredagens inställda träningspass då asfalten släppte från underlaget. Under fredagen och natten mot lördagen arbetade PEAB Asfalt:s personal hårt med att reparera och förstärka banan inför de kommande tävlingarna. asfalten höll och publiken, 16 800 över hela helgen, fick se en riktig fartfest under lördagen.

–Vi vill tacka PEAB Asfalt för det fantastiska arbete de har utfört under helgen, säger Bob Huzell, VD för STCC. De påfrestningar som asfalten utsätts för under racingförhållande är extrema. De löste uppgiften och gav deltagarna en riktigt fin racerbana att köra på.

Patrik Carlsson, arbetschef på PEAB Asfalt:

– Vi täckte in alla riskytor med ett extra lager asfalt, säger han. Jämfört med finalen förra året var det betydligt varmare i år och farterna var också högre. Sammantaget gjorde det att belastningen blev högre än vad asfalten höll för. Det som hände i fredags är naturligtvis tråkigt men det här är en komplex verksamhet och erfarenheterna från den här tävlingen gör oss bättre rustade inför framtiden.

Fredrik Ekblom, Volvo Polestar Racing, rosade reparationsarbetet efter sin tredjeplats i STCC.

– Banan var som bäst i finalen, säger han. De har gjort ett väldigt bra arbete med banan och jag är imponerad.

Nästa tävling i STCC-kalendern är STCC SEMCON GÖTEBORG CITY RACE den 28-29 juni.

JK5D5926