Diff-problem för Helling

Förhoppningarna inför STCC Solvalla var stora efter en framgångsrik premiärtävling på Ring Knutstorp och mästerskapsledning i Clio Cup för rookien Robert Helling.

– Jag var verkligen inspirerad efter en lyckosam start på säsongen men det kändes som en brant uppförsbacke hela helgen på Solvalla, säger en besviken Helling.

För Clio Cup blev det endast träning under fredagen eftersom asfalten på Solvalla gav med sig precis då kvalet skulle genomföras. Kvalet genomfördes på lördag morgon och blev för många förare en överraskning eftersom man hade blötlagt banan.

– Det var lika för alla men min bil hade absolut ingen styrning. Jag grubblade inte så mycket på sjunde startposition utan hade mer fokus på att få till en superbil till racet, säger Helling.

Ganska tidigt under race 1 i Clio Cup kunde team Supercar Experience konstatera att man hade större problem än inställningarna på bilen. Helling fick nöja sig med en femteplats och i race 2 en sjätteplats.

– Bilen förflyttade sig på ett märkligt sätt som inte kunde härleda till våra inställningar på bilen utan mer symtom problem i diffen, säger Mikael Juteryd, chefsingenjör Supercar Experience.

– Med tanke på att vi körde med en ”halv bil” är jag nöjd med att få med några poäng från Solvalla men till Göteborg är det en hel bil och seger som gäller, säger en taggad Robert Helling.

_JK_0002
Pressrelease: Supercar Experience