Formel Renault 1.6 till Pärnu

I helgen körs årets andra deltävling i Formel Renault 1.6 på Audru Ring strax utanför turiststaden Pärnu i Estland. Banan, som ursprungligen anlades i början av 90-talet, har genomgått en renovering för 4,6 miljoner Euro. Renoveringen var klar 2012 anläggningen består idag av fyra olika slingor för banracing, den längsta mäter 3,2 km, samt en slinga för rallycross. Depå- och servicebyggnader håller högsta klass och banan räknas som en av de modernaste i Europa.

Snabbast av alla på torsdagens test inför helgens tävlingar var svenske Erik Johansson. Med 1.16.124 var han fjorton hundradelar före hemmaföraren, och mästerskapsledaren, Martin Rump. Kimmy Larsson körde på 1.16.424 och fyra var Pontus Fredricsson på 1.16.858. Lukas Sundahl slutade femma, knappa sekunden efter Erik Johansson.

 

 

fr16

Estländska teamet Scuderia Nordica på plats i depån på Audri Ring.