Rump kvaletta i Estland

Det var inte helt överraskande mästerskapsledaren Martin Rump, Scuderia Nordica, som slog till på sin hemmabana och tog pole position när kvalet inför lördagens tävlingar i Formel Renault 1.6 avgjordes på estländska Audruring. Kimmy Larsson, Supercar Experience, toppade länge resultatlistan men fick ge sig mot slutet av passet då Rump fick upp farten på den regnblöta banan. Rumps marginal ned till Larsson 0,432 sekunder.Erik Johansson lyckades inte bevara farten från gårdagens fria träningar då han var snabbast. Team Tidö-föraren slutade trea, dryga sex tiondelar bakom Rump. Lukas Sundahl gör Erik Johansson sällskap i andra startled. Lukas visade att de fina resultaten från premiären på Ring Knutstorp inte var någon tillfällighet.

I tredje startled står Paul Blomqvist, Trackstar Racing och hälsingeföraren Robert Svensson. Snabbe norrmannen Kevin Aabol lyckades inte hitta den där riktiga farten i vätan – en sjundeplats och start bredvid Otto Tjäder som under gårdagens fria träning avverkade hela 102 varv.

Rumps teamkompisar estländarna Karl-Gustav Annus och Markus Lukas Kiisa, kvalade in som nia och elva med Pontus Fredricsson mellan sig på en tiondeplats.

 

Resultat Audruring 14 juni, 2013

Kvalificering Formel Renault 1.6

Martin Rump, Scuderia Nordica, 1.23,041
Kimmy Larsson, Supercar Experience, 1.23,473
Erik johansson, Team Tidö, 1.23,700
Lukas Sundahl, Sundahl Racing, 1.24,193
Paul Blomqvist, Trackstar Racing, 1.24,300
Robert Svensson, Svensson Racing, 1.24,587
Kevin Aabol, Aabol Racing, 1.25,690
Otto Tjöder, KOAN Event Racing, 1.26,465
Karl-Gustav Annus, Scuderia Nordica, 1.26,628
Pontus Fredricsson, Tornfrakt Racing, 1.27,330
Markus Lukas Kiisa, Scuderia Nordica, 1.27,482

OLYMPUS DIGITAL CAMERA