Dahlgrens 100:e start i Göteborg

I helgen firar han hundra starter i STCC – Robert Dahlgren, Volvo Polestar Performance, ser fram emot helgens tävlingar på Frihamnspiren och Göteborg City Race.

– Är det någon tävling jag ska vinna så är det den här, säger Dahlgren. Det är jubileum, teamet och Volvo har hemmabana och det vore ett underbart sätt att fira hundra på.

I år har Skellefteå-föraren Dahlgren fått en stabil start på säsongen. Han har tagit två andraplatser på de tre heat som har avverkats och han är i högsta grad med i kampen om mästerskapsledningen. Inför helgen ligger han trea i tabellen men det är tuff konkurrens, både från de övriga Volvo-förarna med mästerskapsledande Thed Björk i spetsen och BMW:s Richard Göransson och Fredrik Larsson.

– Det är många duktiga förare i toppen och man ska ha stor ödmjukhet inför uppgiften, säger Dahlgren. Vi lyckades bra på Solvalla senast med fyra Volvo-bilar på de fyra första platserna men det kommer inte att hända igen – det resultatet speglar inte hur hårt det är. BMW har bra ordning på sina bilar och det är så tätt att det är dagsformen som kommer att avgöra.

Robert Dahlgren har varit Volvo trogen under sin STCC-karriär. I år gör han sin tionde säsong. Det har blivit många segrar, pole positions och snabbaste varv under karriären men det viktigaste saknas – en STCC-titel.

– Det har tagit alldeles för lång tid att nå dit, säger Dahlgren. Det är väl min norrländska tjurskallighet som gör att jag fortfarande försöker. Det enda som återstår för mig i STCC är att vinna titeln och en seger i Göteborg vore ett bra steg på vägen.

STCC Semcon Göteborg City Race avgörs den 28-29 juni på City Arena. Utöver STCC bjuds publiken på Carrera Cup Scandinavia, Clio Cup och Swedish GT.

_JK_8518