BMW Dealer Team trygga efter test

Fredrik Larsson är helt fokuserad på morgondagens kval i Göteborg efter första testdagen i Göteborg. Han var näst snabbast på det första testpasset och femma på det andra.

– Dagen får sägas vara mellanbra men absolut ingen katastrof, säger Larsson.Vi hade bra fart i det första testpasset och i det andra testade vi lite ändringar som inte fungerade. Vi är med och nu gäller det att hitta det där sista lilla i kvalet och jag är inte orolig. Jag har talat om vad jag känt i bilen och nu är det fullt fokus på kvalet. Det känns bra och vi ska ta poäng i kvalet som vi brukar och nu är det fokus att ha alla Volvobilar bakom mig efter att kvalet är klart!

Robin Rudholm hade en besvärlig testdag. Han körde bara några varv i det första testpasset efter att kört in i räcket och fick inte till tiden i det andra men är ändå lugn inför morgondagen. Han var 10:a och 11:a i de två testpassen.

– Resultatmässigt ingen höjdare men jag har ingen panik, säger Robin. Jag inledde lite galet med att köra in i räcket och tappa viktig tid i det första passet. I det andra kom jag aldrig in i rytmen men jag känner mig inte så orolig. Vi ska gå igenom lite data nu och se vad vi kan hitta på för imorgon.

Richard Göransson var nionde snabbast i det första passet och åttonde snabbast i det andra. Men han är inte heller orolig för morgondagen.

– Det kändes bra i körningen men tiderna ser inget vidare ut, sammanfattar han. Jag känner mig ändå säker inför kvalet, vi vet att vi har mycket fart i bilen och idag var det bara en testdag.

_OS_8389