Engström vill ha nya poäng

När STCC-cirkusen byter öst mot väst den här helgen, ser Tomas Engström fram emot få bygga vidare på de framsteg som man gjorde på Solvalla för några veckor sedan.

Efter en miserabel premiärhelg på Ring Knutstorp innebar helgen på Solvalla ett stort steg framåt för Tomas och hans team. Dels så har det hårda arbetet inneburit att man har kommit underfund med hur bilens inställningar fungerar och dels att man även har fått kontakt med resten av startfältet rent fartmässigt.

Helgen på Solvalla innebar också att man genom en tiondeplats även tog årets första poäng, något som verkligen gladde Tomas.

– Det var precis det som vi behövde men det var även vår målsättning för den helgen, berättar Tomas. Vi känner att vi har etablerat oss någonstans i mitten när det gäller farten och nu ska vi försöka krypa ännu närmare toppen.

– Vi har haft en del tekniska problem under de första racen, bl. a. med framvagnen och kopplingen men killarna i teamet har som vanligt jobbat enormt hårt för att gå igenom bilen och hitta vad som har behövt åtgärdas. Bilen är i stort sett nyrenoverad efter Solvalla, förklarar Tomas.

Tomas ser fram emot att återigen få tävla på den kompakta stadsbanan på Frihamnspiren mittemot Operan och Nordstan i centrala Göteborg. Banan som ramas in av Göta älvbron och hamnen och där Läppstiftet och barken Viking bildar fond åt de snabba STCC-bilarna, är en bana som han tycker om och brukar vara snabb på.

– Jag gillar verkligen den banan, det har alltid varit en skön stämning och jag har brukat göra bra resultat där. Det är som alltid speciellt att tävla på en stadsbana som den här. Det är trångt och inget utrymme för misstag men banan passar mig och det ska bli riktigt roligt att få tävla där igen, det var ju ett par år sedan sist, avslutar Tomas.

JK5D5318
Pressreleasse: Engström Motorsport