Haglöf ska utmana de stora i Göteborg.

Han är en outsider när starten för Göteborg City Race går på lördag, Daniel Haglöf. Senast på Solvalla kom han sexa, bäst av de team och förare som inte kör en Volvo eller BMW i årets mästerskap. Men han vet att det går att slå sig in i toppen. Förra året blev han fyra och tvåa i de två tävlingar som kördes i Göteborg.

–      Vi gjorde vårt bästa resultat här i Göteborg förra året, säger Haglöf. Vi ska ge de stora teamen en fajt. Det här är en bana som jag gillar.

Daniel Haglöf kanske känns som en nykomling för många men han är faktiskt 34 år gammal. Han har tagit god tid på sig att ta sig till STCC och än är han inte framme vid målet – att etablera sig i toppen med sitt team PWR Racing.

–      Vi jobbar oss in i det här med betydligt mindre resurser än de stora teamen. Det gäller att växa stadigt, men av de små teamen är vi bäst så här långt, säger han och pekar ut Volvo och BMW som de stora.

Som 22-åring vann han JTCC och åren därpå följde han upp det med fler titlar. Volvo S60 Challenge vann han 2002 och 2004. Året därpå gjorde han sin STCC-debut och slutade elva i mästerskapet. 2006 blev han tvåa i Carrera Cup och i Tyskland tog han hem Mini Challenge 2009 – meriter saknas inte, med andra ord.

–      Jag tvivlar inte på min förmåga som racerförare, säger Haglöf. Jag har mött de flesta i svensk racing och jag har slagit dem i de flesta sammanhang – nu gäller det att göra det i STCC men då krävs att hela paketet fungerar. Vi är inte riktigt där, men vi är på väg.

För Daniel och hans PWR Racing är det en fördel att komma till Göteborg och en bana där de har kört bilen tidigare. Göteborg City Race är det första racet i årets STCC-kalender där teamen har kört de nya bilarna tidigare – både Ring Knutstorp och Solvalla var banor där teamen fick börja från noll.

–      Det har varit svårare för oss som är ett litet team, säger han. De stora teamen har kunnat testat fler idéer än vad vi har kunnat göra eftersom de har fler bilar än oss som bara har en. Men till Göteborg kommer vi med inställningar som vi vet fungerar och vi ska kunna vara med i matchen på ett helt annat sätt än tidigare.

Om någon ska lyckas slå sig in bland alla snabba Volvo- och BMW-bilar i toppen så ligger Daniel Haglöf bra till – på lördag har vi svaret.

STCC Göteborg