Pole för Kristoffersson

Carrera Cup-kvalet i Göteborg fick en lite oväntad vändning när Lars-Bertil Rantzow på sitt sista kvalvarv tog andra startrutan. Han knäppte därmed Ola Nilsson på näsan som fick nöja sig med tredje bästa tid i kvalet och därmed starta i andra led imorgon. Först startar fjolårsmästaren Johan Kristoffersson, som dock inte alls var nöjd med körningen.

Johan berättar själv:

– Jag fick aldrig riktigt till edgen i körningen. Det blev lite för avhugget och jag fick inte in den där sköna adrenalinrytmen som man vill ha och som gör att tiderna kommer. Ola kommer ju stå på insidan bakom mig imorgon så det är nog egentligen vilket som om han blev P2 eller P3, men efter min körning idag får jag nog vara nöjd med att stå längst fram och hoppas på en bra start imorgon. Jag fick helt enkelt ingen go känsla på banan idag, säger Johan på sin bästa (?) göteborgska.

Ola Nilsson hade länge andra bästa kvaltid, men på sitt absolut sista varv bestämde sig Lars-Bertil Rantzow för att visa att gammal är äldst i Skåne-fighten. Med tiden 45.265 sekunder slog han Nilsson med en dryg tiondels sekund:

– Det har gällt för mig att komma in i bilen och lita på den. Jag tror jag tog de avgörande hundradelarna i sektor två nu där jag förbättrade mitt självförtroende och endast gjorde en touch på bromsen innan jag skickade i ettan och klev på. Egentligen hade jag tänkt bespara växellådan det, men nu blev det så ändå och jag är riktigt nöjd med min prestation, berättar en sansad Rantzow medan hans jublande team gratulerar honom direkt efter loppet.

Mindre nöjd är förstås Ola Nilsson, som toppar Carrera Cup-tabellen men pressas bakifrån av Johan Kristoffersson som under förra året bevisade sin snabbhet och stabilitet och underströk den senast på Solvalla där han knep maximalt antal poäng. Ola berättar vad som hände:

– Självklart så hade jag velat vara överst på listan, två eller trea var inte tillräckligt bra. Nu blev det tredjeplatsen och då blir det tufft att ta racet imorgon, att köra om någon på den här banan blir verkligen inte det lättaste. Men jag hade ett stökigt kval, det var inte alls bra. Första stinten var okej, sen gled jag in i räcket en liten touch. Jag lyckades ta mig in i depån men ratten stod lite snett och så, så vi slängde på nya däck och gick ut för ett nytt försök – men efter något sånt blir det aldrig riktigt bra igen… På något vis känns det som samma situation som på Solvalla, det fanns mer att plocka ut men jag har inte fått ihop det än med nya däck så det får vi jobba vidare på. Det känns ändå öppet inför morgondagen, banan tillåter inga misstag alls och varvtiden i race ett är ju avgörande för race två, så vi får helt enkelt försöka få till det till andra racet…

 

__K_8220
Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia