Stenhårt i första fria

Fyra man inom en tiondels sekund på den första fria träningen i Göteborg – mycket talar för att morgondagens STCC-kval kommer att bli en oviss historia. Thed Björk. Volvo Polestar Racing, var snabbast men han var hårt uppvaktad av BMW Dealer Teams Fredrik Larsson som var tvåa. Daniel Haglöf, PWR Racing, motsvarade förväntningarna som outsider inför helgens tävlingar genom att bli trea.Det första testet för helgen blev annars en händelserik historia. Robin Rudholm, WestCoast Racing, fick ett släpp i kurva tre och touchade räcket med framvagnen. Ingen större skada skedd med bilen, däremot beklagade Rudholm att han inte fick vara med och köra ute på banan. Carl Philip Bernadotte var näste man att känna på räcket. Prinsen satte en bredsida i räcket efter första chikanen och tvingades uppsöka depån med en framvagn som släpade i backen. Mekanikerna arbetade febrilt med att få ut bilen på banan igen men hann aldrig klart innan passet var slut.

Medan prinsens bil reparerades kom Tomas Engström rullande in i depån med röken vällande ut ur bakvagnen. Den preliminära diagnosen löd: Karossplasten kollapsade av värmen från ljuddämparen och tog eld. Med bakvagnen rensad från smälta plastdelar kunde Engström bege sig ut igen under slutminuterna av passet men möjligheterna att sätta en bra tid var borta.

STCC Göteborg
 

För resultat, klicka här!