Wernersson tog pole igen

Mästerskapsledaren Andreas Wernersson från Lidköpings KK visade konkurrenterna att han tänker göra allt för att försvara sin titel i Clio Cup i år. Han tog pole position när kvalet till morgondagens tävlingar avgjordes under fredagseftermiddagen i samband med STCC-tävlingarna på City Arena i Göteborg – med bara sekunder kvar att köra av kvalet gjorde han ett riktigt fantomvarv och knep förstaplatsen framför Mattias Lindberg med en ynka marginal av sex hundradelar av en sekund.

–  Jag låg trea efter mitt näst sista varv och jag visste att jag skulle få bita i ordentligt, säger Wernersson. Jag åkte så mycket det gick. Vi byggde om bakvagnen efter testet och teamet gav mig en bra bil – det var nyckeln till pole position.

Mattias Lindberg, Hässleholm MK, fick se sin förstaplats gå upp i rök i sista stund och var naturligtvis besviken.

–  Det känns segt, jag trodde jag hade tagit det, säger Lindberg som redan har ställt om siktet till morgondagens första heat.

–  Nu har jag yttern i starten i morgon vilket innebär att jag har inner i den andra kurvan. Med en bra start kan jag köra om.

Eskilstunaföraren Henric Skoog, som debuterar i klassen i år, har gjort stora framsteg för varje race som har gått. Två pallplatser hittills har det blivit och nu startar han trea efter ett lyckat kval.

–  Jag är jättenöjd, säger Skoog. Jag trodde aldrig att jag skulle prestera så här bra redan första året.

Bra prestationer utfördes även av Peter Larsson, den rörelsehindrade trollhätteföraren som manövrerar sin bil med bara händerna. En sjundeplats är det bästa kvalresultatet hittills.

–  Jag körde med mer attack än jag har gjort tidigare, säger han. Jag tvingade runt bilen runt kurvorna, tog rygg på en snabbare konkurrent och då gick det riktigt fort.

Två förare som var besvikna var Robert Helling och hemmahoppet Axel Hellsten. Bäst lyckade Helling med en fjärdeplats men tidsmässigt var han en bit efter.

–  Jag är riktigt besviken, säger Helling. Jag hade egentligen bra fart i bilen men misslyckades att sätta en bra tid när däcken var som bäst.

Hellsten var frustrerad efter sin sjätteplats.

–  Det kändes bra i början men jag fick inte till det, säger han. Sedan hade jag svårt att hitta tillbaka till rytmen och laddade för hårt på slutet. Det blev inte riktigt bra.

Första heatet körs klockan 09.35 i morgon bitti.

 

Resultat

Kval Clio Cup JTCC

1)  Andreas Wernersson 51.046
2)  Mattias Lindberg +0.066
3)  Henric Skoog +0.157
4)  Robert Helling +0.493
5)  Frederic Mortensen +0.573
6)  Axel Hellsten +0.674
7)  Peter Larsson +0.739
8)  Kalle Dejemyr +0.961
9)  Linda Johansson +0.995
10)   Simon Englund +1.515
11)   Emelie Moe +4.069

STCC Göteborg