Fjärde raka för Wernersson

Lidköpingsföraren Andreas Wernersson kunde dryga ut ledningen i Clio Cup med två nya segrar i Göteborg. Ett fantastiskt resultat men som kanske inte visar hela sanningen – Wernersson var hårt pressad bakifrån av Eskilstuna-föraren Henric Skoog i båda heaten.

– Jag hade flyt och teamet har gett mig en bra bil, säger Wernersson. Jag var hårt uppvaktad av Skoog även i det andra heatet och hade vi inte haft målgång bakom säkerhetsbilen är jag säker på att han hade gett mig en hård utmaning.

Henric Skoog är något av helgens sensationsman. Han gör debut i klassen i år och har tagit ett steg framåt för varje tävlingshelg som har gått. På Solvalla tog han sin första pallplats för säsongen, nu blev det två andraplatser under svårbemästrade förhållanden.

– Jag är väldigt nöjd med helgen. Nu siktar jag ännu högre till nästa race, säger Skoog men han är snabb med att tillägga att han är ödmjuk inför uppgiften. Konkurrensen är hård.

– Vi är en fem, sex förare som är med i toppen, fortsätter han. Men jag är faktiskt förvånad och grymt nöjd med att vi har tagit oss upp dit så snabbt.

För Robert Helling, Supercar Experience, som tog en tredjeplats i det första heatet fick helgen ett tråkigt slut då han gjorde en vådlig avåkning i det andra. På det regnhala underlaget låste han upp bromsarna och gick rakt in i betongmuren vilket ledde till att heatet fick avgöras med fältet samlat bakom säkerhetsbilen.

Helling fördes till läkarundersökning och bilen bogserades in i depån.

– Vi hoppas på att både bilen och Robert är klara för start om fjorton dagar, säger teamets ingenjör Mikael Juteryd. Bilen ser värre ut än det är och vi hoppas att detsamma gäller för Robert.

Mattias Lindberg från Hässleholm blev den som efter en bra inledning på racet blev trea i det andra heatet. Han startade från femte startruta.

– Jag hade bra speed under de första varven och kunde ta mig om både Helling och Hellsten, säger Lindberg. Men när jag väl var om hade Andreas och Henric dragit ifrån.

Lindberg som inledde säsongen som mästerskapsledare efter premiären på Ring Knutstorp var missnöjd med helgens resultat som helhet. Han blev fyra i det första heatet.

– Jag är inte alls nöjd, säger han. Jag åkte hit för att minska avståndet till Andreas i tabellen, istället har det blivit större. Det är synd att Andreas har dragit ifrån i tabellen med det är många race kvar.

Hemmahoppet Axel Hellsten hittade inte samma fart i Göteborg som gav honom en pallplats senast i Stockholm. Det blev en femte- och fjärdeplats för Hellsten som behåller sin femteplats i tabellen bakom Helling.

Robert Helling var inte den ende med otur i helgens tävlingar. Dansken Frederik Mortensen gjorde en rejäl avåkning i det första heatet, en avåkning som inte blev bättre av att Linda Johansson körde in i hans bil som hade blivit stående. Mortensen var djupt besviken efteråt, bilen var alltför demolerad för att kunna vara med i det andra heatet och dansken var osäker på om det blir någon mer start den här säsongen. Smällen var den fjärde för året och reparationerna har kostat på.

Trollhätteföraren Peter Larsson, som manövrerar sin bil med enbart händerna hade sin bästa helg hittills med en sjätte- och sjundeplats i de båda heaten. Simon Englund från Bollnäs svarade för sin bästa insats för i år med en femteplats i det andra och tio rykande färska poäng som förde honom upp på sjundeplatsen i tabellen.

Nästa tävling i Clio Cup JTCC körs tillsammans med Västkustloppet i Falkenberg den 12-13 juli.

 

Resultat Clio Cup JTCC, City Arena, Göteborg

Heat 1

1) Andreas Wernersson 21:27.846
2) Henric Skoog  +0.725
3) Robert Helling +2.357
4) Mattias Lindberg +6.146
5) Axel Hellsten  +8.645
6) Peter Larsson  +13.089
7) Simon Englund +13.324
8) Kalle Dejemyr  +23.646
9) Emilie Moe +53.796

Frederik Mortensen bröt
Linda Johansson bröt

Heat 2

1) Andreas Wernersson 20:37.129
2) Henric Skoog +1.339
3) Mattias Lindberg +2.951
4) Axel Hellsten +4.263
5) Simon Englund  +5.206
6) Kalle Dejemyr  +6.500
7) Peter Larsson +8.581
8) Emilie Moe +9.712

Robert Helling  bröt
Frederik Mortensen startade inte
Linda Johansson  startade inte

 

Ställningen i mästerskapet

1) Andreas Wernersson 115
2) Henric Skoog 88
3) Mattias Lindberg 82
4) Robert Helling 76
5) Axel Hellsten 71
6) Frederik Mortensen 42
7) Simon Englund 32
8) Peter Larsson 32
9) Kalle Dejemyr 30
10) Linda Johansson 17
11) Jan-Erik Berggren 7
12) Emelie Moe 6
13) Mattias Jalkanen 0

 

STCC Göteborg