Göransson i pole efter dramatiskt kval

Richard Göransson tog pole position efter ett dramatiskt STCC-kval i regnvädret på Frihamnspiren i Göteborg. Men det satt långt inne. Det var inte förrän i slutsekunderna som Göransson lyckades överträffa Linus Ohlssons tid.

– Det var en riktig ordentlig satsning och det var nära att det blev slutkört men det är så man måste satsa här, sa en nöjd Göransson efteråt. Det var ett stökigt kval för oss och vi jobbade med bilen under hela kvalet och det var först i slutet vi fick till det och då var förhållanden långt ifrån optimala.

Linus Ohlsson, Volvo Polestar Racing, ledde det sista kvalpasset fram till att Göransson lyckades passera honom. Trots att han nu startar tvåa är han inte alltför besviken.

– Jag trodde faktiskt inte att någon skulle lyckas slå min tid, säger Ohlsson. Men här kan det nästan vara en fördel att starta tvåa. Det innebär att jag har innern ner mot andra kurvan.

Thed Björk lyckades även han ta sig vidare i den svåra väderleken och kämpade sig till en tredjeplats.

– Det var som en sjä på banan, det här är otroligt svåra förhållanden att köra i. Man ser ingenting. Det är bara att säga grattis till Göransson, han är en riktig hårdning. Jag laddade för fullt på mitt sista varv men kanade långt ut på ett ställe sedan var det kört.

Helgens outsider, Daniel Haglöf, PWR Racing, fortsatte att imponera. Snabb hittills i alla träningspass och fyra i kvalet – en stor framgång för Haglöf.

Kvalificeringen fick avbrytas två gånger efter ett par dramatiska krascher. Den första stod Niclas Olsson, Brovallen Design för i Q1, då han gick av på banans baksida. Den andra svarade en av förhandsfavoriterna, Fredrik Larsson i BMW Dealer Team för, då han satte bilen i räcket i Q3.

 

Klicka här för resultat!

JK5D9964

Richard Göransson på väg mot pole

_OS_8778

 

Fredrik Larsson kraschade i Q3

 

 

_OS_8765

 

Niclas Olsson begrundar sitt öde efter den hårda smällen i Q1