Wernersson tog tredje raka

Andreas Wernersson tog sin tredje raka seger i Clio Cup när det första heatet kördes på en regnblöt bana i samband med STCC-tävlingarna på Frihamnspiren i Göteborg. Men det var ingen enkel seger. Henric Skoog pressade Wernersson hårt på slutet av racet.

– Jag var hårt uppvaktad men till slut lyckades jag få en lucka, säger Wernersson.

För Skoog var det hans bästa placering för säsongen och han har nu avancerat upp till tredjeplatsen i mästerskapet.

–      Jag gjorde en dålig start och fick släppa Helling förbi mig, säger han. Jag kunde avancera när Helling och Lindberg krokade ihop framför mig.

På grund av Frederic Mortensens och Linda Johanssons avåkning på det svårkörda underlaget redan på det andra varvet kallades säkerhetsbilen ut och heatet fick startas om bakom säkerhetsbil. I omstarten gjorde Skoog ett försök att ta sig om Wernersson när denne bromsade på sig i första böjen.

–      Jag trodde att jag skulle kunna smita förbi Andreas men han höll tätt på insidan, säger Skoog.

Robert Helling kunde till slut lägga beslag på den tredje pallplatsen före Mattias Lindberg.

STCC Göteborg