Haglöf nöjd sjua

— På det stora hela har jag gjort en av mina bästa helger i min karriär men vi fick inte riktig utdelning placeringsmässigt. Det sade Daniel Haglöf efter sin sjundeplats i STCC-racet i Göteborg. Ett race som kom att handla mycket om att ta rätt beslut om däcken.

Vädret var lynnigt i Göteborg. Ömsom regn och ömsom sol. Haglöf bemästrade de svåra förhållandena bra i kvalet som började på nästan torrt men avslutades i ösregn. Haglöf tog sig hela vägen till slutkvalet och knep fjärde startposition. En stund innan racet slutade regnet falla. Solen bröt igenom det gråa molntäcket och vinden friskade på från havet. Men banan var fortfarande blöt och förarna ställdes inför ett svårt val. Regn- eller torrdäck.

— Vi stod där med ett pest- eller kolerabeslut innan start. Vi blev lite hämmade av vårt bra kvalresultat, annars hade vi chansat mer. Jag tyckte det var en större chansning att gå ut på slicks jämfört med regndäck med tanke på hur svårt det är att få upp temperaturen i däcken på de här bilarna. Men det visade sig att slicks var rätt väg att gå, sade Haglöf.

Han hängde bra med i början men efter cirka halva tävlingen började bilarna med slicks få väntad effekt av sina däck och var tre-fyra sekunder snabbare per varv. Samtidigt började bilarna med regndäck få det riktigt jobbigt på den snabbt upptorkande banan.

— Jag försökte bara kyla däck och hålla mig kvar på banan.

Däcksproblematiken grumlade dock inte det faktum att PWR-teamet tog ett stort kliv framåt den här helgen.

— Jag tycker vi gjort ett fantastiskt jobb. Vi har varit topp fem i både testerna och i kvalet och vi hade haft alla möjligheter till en riktigt bra placering om inte vädret ställt till det för oss, sade Haglöf vars självförtroende fick en kick av framgångarna.

— Skönt att att åter få ett kvitto på att jag kan köra ifrån eliten i Sverige. Och det är de godbitarna vi tar med härifrån, att vi jobbar som ett lag och att farten finns när vi får ihop det bra.

Långsiktig har teamet en hög målsättning med sin verksamhet och Haglöf känner att allting är på rätt väg.

— Vi försöker bygga upp den här apparaten till något större och varje gång vi är med i toppen och rör om är det positivt. Vi får vara glada och nöjda och jag har ett otroligt gäng bakom mig. Allting fungerar och allt är som det ska vara för att vi ska kunna göra resultat. Och det är bara att fortsätta att jobba i den andan.

Thed Björk fortsätter att dominera årets STCC. Han tog sin tredje raka heatseger och leder mästerskapet.

Daniel Haglöf ligger åtta och PWR är fortfarande bästa enbilsteam i sammandraget.

JK5D9914
 

Pressrelease: PWR Racing