Kristoffersson i topp

Fjolårssegraren Johan Kristoffersson tog över mästerskapsledningen i Carrera Cup Scandinavia med 5 poängs marginal då han körde i mål som etta i dagens andra race under närmast skyfallsliknande förhållanden. Det andra racet blev, i jämförelse med det högdramatiska första racet, en lugn historia då förarna i de extremt blöta förhållandena tycktes fokusera på att hålla bilen på banan i rätt riktning snarare än att göra riskfyllda attacker mot framförvarande bilar.Kristoffersson, som förra året tycktes göra förstaplaceringarna till en rutinfråga, var raka motsatsen till regnet och strålade av glädje efter att han passerat mållinjen på Frihamnspiren i Göteborg:

– Det har varit en riktigt, riktigt bra helg och jag är extremt nöjd. Som jag sa innan helgen så har jag en hatkärlek till den här typen av stadsbanor. När det är så trångt så åker man helt enkelt inte fortare än man behöver. Det var tajt i kvalet och Rantzow fick till ett riktigt snabbt varv bakom mig men det gick bra och vi kunde gå in i dagens körning med vetskapen om att vi har en bra regnsetup för bilen. Vi bevisade att den fungerade och nu ska det bli kul att få komma till Falkenberg  i mästerskapsledning och sträcka ut lite efter två sådana här trånga banor, sa Johan när han precis klivit ner från prispallen.

Skånes egen Porsche-handlare Lars-Bertil Rantzow tryckte till på sista varvet i kvalet och fick därmed andra startposition inför helgens första race. I det gjorde han en miss och slutade trea – vilket han sa sig vara nöjd med. Kanske var det sant, men klart är att han samlat ihop sig ytterligare och i andra racet bevakade han sin andraplats från start till mål och slutar därmed på tredje plats i mästerskapstabellen efter helgen i Göteborg:

– Jag brukar ha hyfsad koll på körning i regn och vet att jag klarar av bilen i sådana förhållanden. Kvalet blev lyckat och jag har ett fantastiskt team som möjliggjort dessa två pallplatserna under helgen, säger en ödmjuk Rantzow.

Mats “Snickar-Matte” Karlsson har visat att han är att räkna med hela säsongen, och i helgen visade han också att han är riktigt stark på blött underlag – något som bekräftas av honom själv:

– Jag gillar regn, vilket såklart hjälpt mig den här helgen. Första racet idag var mycket bättre än andra, som blev en riktig balansgång, men jag är väldigt, väldigt nöjd, säger Snickar-Matte.

Helgens mest besvikna förare är förmodligen Ola Nilsson, som bromsade på sig i första racet och körde rakt ut i däcktraven. Där släppte han på allvar in Johan Kristoffersson i matchen om mästerskapet och nu är det Nilsson som får jaga – inte Kristoffersson:

– Som summering har det varit en katastrofal helg. Det började strula redan i kvalet och sedan kom jag inte in i någon bra rytm. Jag gjorde ett misstag i race ett som gör att jag nollar, sedan blev fokus i race två framförallt på att ta bilen i mål. Där blev det safety car i början och sedan extremt mycket vatten på banan, så efter att ha försökt hänga på Matte en stund för att se om han gjorde några misstag bestämde jag mig för att slå av på takten och bara ta hem bilen. Det var nog min värsta racehelg på 2,5 år så nu får jag ta med mig den positiva känsla jag hade innan misstaget till Falkenberg, och se till att vara snabbare där, säger Ola besviket.

__K_8660