Västkustloppet jubilerar

Det blir jubileum när STCC kommer till Falkenbergs Motorbana nästa helg den 12-13 juli – det är nämligen det 60:e Västkustloppet i ordningen som körs. Det första Västkustloppet kördes 1952 och med undantag för åren 1965 och 1966 har tävlingen körts varje år sedan dess.

STCC är huvudnumret där kampen mellan de två stora lägren i svensk racing går vidare – Volvo Polestar Racing har dominerat säsongen så här långt men hemmateamet, BMW Dealer Team som drivs av Halmstadbaserade WestCoast Racing, är dem hack i häl – Richard Göransson och Falkenbergs egen Fredrik Larsson tänker ge Volvo en ordentlig fajt om segrarna på lördag i de två heat som ska köras.

Årets upplaga av Västkustloppet bjuder också på ett jättelikt startfält i historisk racing helgen till ära. 29 bilar från åren 1966-1985 kommer att ge publiken en fantastisk tillbakablick i svensk motorsporthistoria. Som vanligt, när det vankas historisk racing, så är veteranen Erik Berger på plats. 87 år gammal har han fortfarande fart att köra ifrån betydligt yngre kollegor på banan.

Dessutom blir det Formel Renault 1.6 som kör sin tredje deltävling för året. Klassen, som är ny för året, har gjort succé och äntligen har unga racingtalanger fått den formelbilsklass den så väl behöver för att ta steget ut i den internationella hetluften. Clio Cup bjuder på stenhård racing där fem, sex förare har chansen att vinna. V8 Thunder Cars spänner musklerna och asfalten kommer att vecka sig när V8:orna drar iväg i starten. Carrera Cup står för klassisk sportvagnsracing när den är som bäst med profiler som Johan Kristoffersson, Snickar-Matte och många fler.

I helgen får också de femhundra först betalande besökarna i grinden också en välfylld påse med bilvårdsprodukter från AutoSmart. Biljetter kan köpas via Ticnet.

Välkomna!

falkenberg