Graff fegar inte

Alexander Graff, Uppsalas STCC-förare, laddar nu inför det sextionde Västkustloppet.

– Jubileum i år, så det kommer säkert att bli något utöver det vanliga.

Teamet börjar nu hitta formerna för årets säsong och Alexander kommer allt mer in i bilen.

– Jag har analyserat data från Göteborg och det ser onekligen positivt ut, säger Börje Wessman, DHL – Picko Troberg Racings chefsingenjör.

– Vi var endast 2/1000-sekund från Q2 och i racet hade Alexander bättre varvtider än många av de etablerade STCC-förarna. Vi är på god väg!

– Göteborg var en rolig helg, trots det utmanande regnvädret. Långtidsprognosen för nästa helg i Falkenberg, spår högsommar, så stämningen runt banan kommer garanterat att vara på topp. Alexander ser fram emot besöket på Sveriges snabbaste racerbana, en bana han haft stora framgångar på tidigare.

– Varvet går fort. Det är inte någon bana där motorn spelar huvudrollen, utan föraren och väghållningen. Långa svepande kurvor, där den som är modigast oftast drar det längsta strået.

Målsättningen inför helgen är klar, Q2 i kvalet och enplacering på poängplats.

– Ja, det är dags att ta de första poängen i STCC. Ingen kommer ihåg en fegis!

Teamet har preparerat bilen efter Göteborgs-tävlingen men inför Falkenberg-tävlingen finns det lite data att gå på.

– Det är klart att teamen som var här och körde förra året har mer att gå på. Det samma gäller givetvis förarna som satt i den här typen av bil förra året. Men Alexander lär fort, arbetar målmedvetet framåt och förr eller senare kommer framgången. Vi jobbar målmedvetet ditåt. Börje Wessman vet hur man gör. Han har skapat sensationer och framgång tidigare och är övertygad om att han är på väg mot det, den här gången också.

– Jag har stort förtroende för Börje som ingenjör. Han brukar få det bästa ur både mig och material, slår Alexander fast. Han har arbetat med Börje Wessman under tre framgångsrika säsonger i Camaro Cup.

JK5D9501