Mattias på jakt efter mer

Det blev en femteplats i Göteborg senast. I STCC-tävlingen i Falkenberg kommande veckoslut hoppas Mattias Andersson och Dacia Dealer Team på en önskerepris.

Målet är dessutom att nå den andra kvalomgången, Q2, för första gången i år.

Dacia Dealer Team kommer väl förberett till året fjärde deltävling i STCC. Självförtroendet i gänget är på topp efter tiopoängaren på frihamnspiren i Göteborg.

– Vi har fått många positiva reaktioner på vår insats och lyckade däckval i Göteborg, men nu väntar Falkenberg och helt nya förutsättningar, säger Andersson.

I såväl Göteborg som på Solvalla körde STCC bara ett, lite längre, race. I Falkenberg blir det två kortare igen, precis som i premiären på Ring Knutstorp i maj månad.

– Det gillar jag. Det innebär att man har två chanser att nå ett bra resultat.

Men för att klara av det gäller det att kvala bra. Det har Dacia Dealer Team inte lyckats med hittills i år.

– Men vi hoppas kunna knyta upp den knuten i Falkenberg och ta oss vidare till den andra kvalomgången, Q2, för första gången. Det känns extra viktigt nu när vi kör två race igen och Q1 bestämmer startpositionerna i det första heatet.

Mattias Andersson, som fyllt 40 år i år, har tävlat på banan i Falkenberg många gånger i sin karriär. Han uppskattar antalet starter till 15 stycken. Minst.

– Falkenberg var den första bana jag tävlade på som STCC-förare. Det gick bra. Om jag inte minns fel blev jag sexa och trea.

Någon seger har Andersson inte kvitterat ut i Falkenberg ännu. Däremot har det blivit många pallplatser.

– Det är en kul bana som bjuder på en teknisk förstadel och som avslutas snabbt och lite ovalliknande. Nackdelen är väl att den är ganska svår att köra om på.

Att vara morgonpigg kommer att vara en fördel på lördag. Efter fredagens två halvtimmeslånga testpass är nämligen svensk racings huvudklass först ut på banan dagen därpå. Redan klockan nio inleds kvalet.

– Normalt sett är jag kvällsmänniska, men under racehelgerna kan jag vara den i teamet som är uppe först. Att vi startar tidigt är inget som bekymrar mig, säger Andersson.

Dacia Dealer Teams chef och förare hoppas att publikintresset för tävlingen, som är det 60:e Västkustloppet, kommer att bli stort.

– Vädret ska bli bra och för de som funderar över om de ska åka på racing eller sticka och bada kan jag upplysa om att jag kommer att dela ut Dacia-badbollar.

Det gör valet enkelt. Först racing, sedan stranden.

JK5D5924