Lindland ska fira med Västkustloppet

1952 kördes det allra första Västkustloppet på den numera nerlagda Skreabanan i utkanten av Falkenberg. Sedan dess har tävlingen, med undantag för 1965 och 1966, varje år varit synonym med den svenska racingsommaren. I helgen avgörs den 60:e upplagan av den outtröttliga klassikern, när STCC-säsongen nu når halvtid inför ögonen på semesterfirare och soldyrkare på kalenderns snabbaste bana.Team Tidö kommer till Falkenberg med vind i ryggen. Vid den senaste deltävlingen i Göteborg tog sig Roar Lindland för första gången vidare till kvalmomentets andra segment – Q2 – och visade prov på fortsatt bra fart även i racet; även om en brusten hjulupphängning till slut resulterade i noll inkörda poäng.

Sommaren må vara förknippad med ledighet och rekreation, men inget kunde vara mindre sant för Lindland själv. Norrmannen deltar – vid sidan av sitt STCC-engagemang – också i Porsche Mobil 1 Supercup i samband med Formel 1-VM, och beger sig därför till Falkenberg direkt från den senaste helgens tävlingar på tyska Nürburgring.

Västkustloppet markerar säsongens fjärde av sammanlagt åtta STCC-deltävlingar. Under helgen i Falkenberg körs två race (båda på lördag). SVT sänder direkt från det andra heatet, och visar det första i efterhand.

 

ROAR LINDLAND: ”Jag kör förvisso väldigt mycket bil i år, men jag kan ändå inte vänta på att få hoppa ner i SAAB:en igen i helgen! Falkenberg är en riktig sommarklassiker och jag ser verkligen fram emot att komma dit. Jag gillar banan – den är grymt snabb – och eftersom att varvet är väldigt kort tror jag att vi kan räkna med ett rekordtight kval. Vi har haft en hel del otur under inledningen av säsongen, och det hade varit skönt att få genomföra en helt problemfri tävling och se vart vi verkligen står. Vi tog ett fartmässigt steg framåt i Göteborg och förhoppningsvis kan vi fortsätta i samma anda nu till helgen.”

DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Västkustloppet är förknippat med sommar och sol, och väderprognoserna är uppmuntrande även i år med över 20 grader på både fredag och lördag. Inramningen ser med andra ord ut att, åtminstone så här på förhand, bli bokstavligt talat strålande! Vi tog oss vidare till Q2 för första gången i år senast i Göteborg, och nu ska det bli roligt att se Roar på en – om uttrycket ursäktas – ”riktig bana” med snabba kurvor och högfartssektioner. Vi har två race att ta oss an och som vanligt fullt med gäster att välkomna, så det kommer definitivt att bli en intensiv men garanterat väldigt trevlig helg.”

STCC Göteborg
 

Pressrelease: Team Tidö